image


İÇİNDEKİLER


YENİ NESİL ALÜMİNYUM FİTİLLER 4

NEW VERSION ALUMINUM SEALS

BEST SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 6

BEST SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

LÜKS SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 12

DELUXE SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

GOLD SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 18

GOLD SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

GOLD DİK SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 24

GOLD VERTICAL WHEEL SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

PREMİUM SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 30

PREMIUM SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

PRESTİJ SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 36

PRESTIGE SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

EKONOMİK SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 42

ECONOMIC SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

SÜPER EKONOMİK SERİ KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ 48

SUPER ECONOMIC SERIES FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM

EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ 54

THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM

EŞİKSİZ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ 60

NO-THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM

ÜSTTEN ASKILI VİTRİN SİSTEMİ 66

OVERHUNG SHOPFRONT SYSTEM

ÜSTTEN ASKILI KELEBEK VİTRİN SİSTEMİ 72

OVERHUNG BUTTERFLY SHOPFRONT SYSTEM

BİRSAN KAPI AKSESUARLARI 76

BIRSAN DOORS

KALE KAPI AKSESUARLARI 78

KALE DOORS ACCESSORIES

ALDOKS SİSTEMLERİ & AKSESUARLARI 80

ALDOKS SYSTEM & ACCESSORIES

ALÜMİNYUM KORKULUK VE KÜPEŞTE SİSTEMLERİ 84

ALUMINUM RAILING AND BALÜSTRADE SYSTEMS

AHŞAP RENK KATALOĞU 88

WOOD COLOR CATALOG

KATLANIR CAM BALKON SİSTEMLERİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI 89

FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEMS ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS 99

EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI 109

THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS 117

EŞİKSİZ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI 125

NO THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS 133 KALİTE BELGELERİ VE PATENTLER 141

QUALITY & PATENT CERTIFICATIONS


image

KURUMSAL


KANAAT ALU MİNYUM LTD ŞTİ 2005 yılında Ankara'da kurulmuştur Patenti kendisine ait olan ürün ve sis­ temleri ile Katlanır Cam Balkon Sistemleri, Üstten AskıVitrin Sist em leri, Kış Bahçesi için Sürme Seri ve Aks e­ suarlar ı, Aldoks Sistem, Birsan Kapı, Kale Aksesuarları, Aluminyum Korkuluk & Küpeşte Sistem ve Aksesuarları ve Sineklik Sistemleri toptan ve perakende satışı ile tüm Türkiye ve dünya pazarlarına hizmet vermektedir Firmamız kaliteli ürün, sorunsuz teknik destek & uygulam aları ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını devam ettirmektedir Bunun yanı sıra Kanaat, AR-GE çalışmaları ile sektöründeki konumunu güçlendirmekte ve sürekli yeni ürünlerin geliştirilmesi ile hem değerl i müşterilerimizin artan iht iyaçlarına cevap vermekte hem de sektöründe yeniliklere öncü k etmektedir


2012 yılında kendi bünyesinde markalaşma çalışmasını tamam layan Kanaat Aluminyum yeni markası ALCOBELLA ile Türkiye genelinde 450'yi aşan aktif bayisi ve yurtdışın da fark lı pazarlarda ıo·u aşkın aktif yerel distributorü ile Katlanır Balkon Sistemlerinde bir dünya markası olma yolunda gelişim ini hızla devam ett irm ek­ tedir. Reklam çalışmalarımız ve yurt içi/ yurtd ışı fuar katılım larımızla 2013 yılın da daha farklı pazarlara ulaşmayı ve mevcut iş hacmimizi daha da geliştirmeyi hedeflemekteyiz.


Siz değerl i müşterilerimizin katkıları ile beraber vizyonumuz, firmamızı sürekli olarak değişen dünya koşulları­ na ve gelişen tekno lojiye uygun çözümler üreterek, sektör ümüzdeki mevcut şuanki konumumuzu daha iyiye ve ileriye taşımaktır.


image

Misyonumuz Ka tlan ır Cam Balkon, Vitrin ve Sürme seri Sistemlerim iz ile ilgili daha kali teli ve yenilikçi ürünleri siz değerli mü şt erilerim izin beğenisine sunmak: sizlerin memnuniyetiniz ile hızlı hizmet anlayışımızdan ödün vermeksizin büyümek ve sektörün öncü kuruluşu olm akt ır

image


ABOUT US


Our company, KANAAT ALUMINUM BALCONY GLAZING SYSTEMS LLC., located in Ankara, Turkey, have been distinctively operating its business in aftermarket not only in Turkey but also worldwide, mainly focus on patented Folding Balcony Glazing Systems, Overhung Shopfront Systems, Sliding Balcony Glazing Systems for Winter Garden, Aldoks System, Birsan Door, Kale Accessories, Aluminum Railing & Balustrades Systems & Fly Net Systems. We have been continuing our dedicated works within the quality based principle as well as smooth technical implementations by taking into account our customers’ expectations. Aside, Kanaat has given vast significance to the R&D facilities in order to strengthen its recent positioning into the related sec- tor; hence paves the way to improve & introduce new products & systems while satisfying the rising neces- sities of our customers both in the short & long run.


In 2012, Kanaat Aluminum has accomplished its brandization procedure, ALCOBELLA becomes new trade mark of Balcony Glazing Systems within its dynamic & trendy vision. Kanaat have been launching its patented Alcobella products all along domestic (Turkish) market by means of over 450 active distributors, dealers, re- tailers & over 10 local partners into different international markets. Within the great contribution of our global advertisements & domestic/international fair works; Kanaat has planned to achieve new markets & enhance its recent business volume in 2013.


Along with the full support of our valued customers, our vision is to improve recent positioning of Kanaat Aluminum into our sector via generating innovative solutions against constantly changing environmental conditions & developing technology all in the world.


Our main mission is to present more qualified & sustainable Folding, Sliding Balcony Glazing Systems and Shopfront Systems to our precious customers, hence becoming a leading supplier of qualified, innovative & solution oriented products whilst taking into account full customer satisfaction via obtaining permanent achievements in the long run.


image

image



- ---

_---.... ·---

image



image

image

image

image

TGS-28

THERMOPANED FOLDING GLASS BALCONY SYSTEM

image


AC-10

OVERHUNG ACCORDION SHOPFRONT SYSTEM

image


.. _


-=_...-r ...=.._. ,.,_--

image

image



image


image


image


image

PSL-08

GOLD SERIES STAINLESS ACCESSORY FOLDING GLASS BALCONY SYSTEM

image

image


TS-30

THERMOPANED THRESHOLD SLIDING SYSTEM

image


SP-01

DELUXE SERIES STAINLESS ACCESSORY FOLDING GLASS BALCONY SYSTEM

image


AC-10

OVERHUNG ACCORDION SHOPFRONT SYSTEM

image


/


/


image

AC-10

ÜSTTEN ASKILI ACCORDION VİTRİN SİSTEMİ


image

ÜSTTEN ASKILI ACCORDION VİTRİN SİSTEMİ; özellikle alışveriş mer- kezleri, mağaza, cafe, fastfood alanları, otel bölmeleri, tatil köyleri, pastaneler, ofis vb. alanlar için tasarlanmış bir sistemdir. Sistem üst taşıyıcı konstrüksiyon ve alüminyum raylar üzerinde askıda hareket etmektedir. Her iki kanat arasında hareketi sağlayan menteşe saye- sinde sistem; istenilen yöne açılıp, katlanabilir. Kullanımı işlevsel ve görünümü estetiktir. İstenmeyen görüntü ve alan kaybını ortadan kaldırır. Rüzgar, yağmur, toz ve olumsuz hava koşullarının etkilerin- den koruma sağlar ve size 4 mevsimin güzelliklerinin keyfini çıkarma imkanı sunar.


Sistemin Teknik Özellikleri:

• İstenildiği zaman tamamen açılabilir bir sistemdir. Yapıya modern ve estetik bir görünüm verir.

• Vitrin sistemlerinde eşik olmaması kullanıcılar açısından avantaj sağlar.

• Park yeri (Havuz) kullanılmadan camlar istenilen yöne (sağ ve/veya sol ve/veya ortadan) 1 adet Accordion Teker (her bir Camda/Kanatta) kullanılarak açılabilir. Camlar/Kanatlar sistem içerisinde tek tarafa veya her iki tarafa veya ortaya aynı anda toplanabilir; bu da sistemin kurulduğu alanda kullanım kolaylığı sağlar.

• Sistemde yüksek güvenlikli 10mm Temperli Cam uygulanır.

• Alüminyum profil yüzeyine isteğe göre RALL ve ELOKSAL renkleri uygulanabilir.

• Ayrıca Alüminyum Fitillerin dayanıklı yapısından dolayı şiddetli rüzgar, sağanak yağmur ve yakıcı güneş ışınlarına karşı maksimum sızdırmazlık elde edilmiştir. Patentli Alüminyum Fitillerimiz ömür boyu garanti kapsamındadır.

• Aksesuarları ve tekerleri tamamen paslanmazdır.

• Üstten Askılı Accordion Vitrin Sisteminde kullanılan tüm kilit sistemi paslanmaz kromdur.

• Her kanatta altta 2 üstte 2 adet kullanılan şerit fırçalar sayesinde dışardan girebilecek toz ve rüzgara karşı etkilidir.


Maksimum Kanat (Cam) Yüksekliği : 3500mm Maksimum Kanat (Cam) Genişliği : 950mm Maksimum Kanat (Cam) Ağırlığı : 92kg

Alüminyum Kasa Ağırlığı & Uzunluğu : 14,00kg ; 6,50metre Alüminyum Baza Ağırlığı & Uzunluğu : 19,50kg ; 6,50metre Alüminyum Yan Dikme Ağırlığı & Uzunluğu : 5,80kg ; 6,00metre

AC-10

OVERHUNG ACCORDION SHOPFRONT SYSTEM


image

OVERHUNG ACCORDION SHOPFRONT SYSTEM; is designed es-

pecially for shopping centers, shops, cafes, fast-food area, hotels compartments, resorts, bakeries, and offices. The system moves on the upper carrier construction and aluminium rails. The system pro- vides movement between two hinged wings; it can be opened and closed in the desired direction. The use is functional and appearance is aesthetic. Eliminates the unwanted images and area loss. Provides protection of adverse weather conditions from wind, rain, dust and gives you the opportunity to enjoy the beauty of the four seasons.


System Technical Specifications:


Maximum Vane (Glass) Height : 3800mm

Maximum Vane (Glass) Width : 950mm

Maximum Vane (Glass) Weight : 92kg

Aluminum Guide Rail Weight & Length : 13,00kg ; 6,00meters Aluminum Guide Vane Weight & Length : 19,00kg ; 6,50meters Aluminum Side Pillar Weight & Length : 5,00kg ; 6,00meters

image

ÜSTTEN ASKILI KELEBEK VİTRİN SİSTEMİ

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

KA/KUA-422 Stainless Wood Pipe Arm

KA/KÜA-422 Paslanmaz Ahşap Boru Kol

13

KA/KUA-421 Stainless Pipe Arm

KA/KÜA-421 Paslanmaz Boru Kol

12

09

KA/KÜA-418 Cam Kapı Asma Kilidi

KA/KUA-418 Glass Door Padlock

10

KA/KÜA-419 Cam Kapı Kilidi

KA/KUA-419 Glass Door Lock

11

KA/KÜA-420 Cam Kulp

KA/KUA-420 Glass Handle

14

KA/KÜA-423 Paslanmaz Flexi Boru Kol

KA/KUA-423 Stainless Flexible Pipe Arm

15

KA/10516-Şeffaf Cam Fitil 10mm

KA/10516-Transparent Glass Seal 10mm

16

KA/10517-KANAAT Kıl Fitil 6,7x10-12-15

KA/10517-KANAAT Balcony Weatherpiles (6,7x10-12-15)

OVERHUNG BUTTERFLY SHOPFRONT SYSTEM


01


image image image


KA/KÜA-410 Paslanmaz Krom Kapak Takımı

KA/KUA-410 Stainless Chromium Cap Set

02

KA/KÜA-411 Kelebek Teker

KA/KUA-411 Butterfly Wheel

03

KA/KÜA-412 Üst Menteşe

KA/KUA-412 Upper Hinge

04

KA/KÜA-413 Alt Menteşe

KA/KUA-413 Bottom Hinge



05

KA/KÜA-414 Paslanmaz Krom Kilit

KA/KUA-414 Stainless Chromium Lock

06

KA/KÜA-415 Sürgü Yuvası

KA/KUA-415 Shutter Housing

07

KA/KÜA-416 Kapı Motoru

KA/KUA-416 Door Engine

08

KA/KÜA-417 Kapı Pompası

KA/KUA-417 Door Pump


ÜSTTEN ASKILI KELEBEK VİTRİN SİSTEMİ CAM ÖLÇÜSÜ HESAPLAMA

OVERHUNG BUTTERFLY SHOPFRONT SYSTEM GLASS DIMENSION CALCULATION


image

Cam Delik Detayı Glass Hole Details

Cam Ölçüleri / Glass Dimension


w: Cam Genişliği: 6000 - (32+5+5+5+5+5+5+32)=843mm

w: Glass Width 7

2610

h: Cam Yüksekliği: 2800 - (190) = 2610 h: Glass Height

10mm Temperli Düz Cam Ölçüleri : 2610x843=7adet 10 mm Tempered Glass Dimension: 2610x843=7adet

843


BİRSAN KAPI AKSESUARLARI


image


BIRSAN DOORS


BİRSAN CAM KAPI Üstten Askılı Vitrin, Katlanır ve Sürme seri Cam Balkon Sistemlerimizi tamamlayıcı özelliği açısından önemlidir. Cam Kapı uygulamalarında kullandığımız tüm aksesuarlar, kalite açısından Birsan markası güvencesindedir. Uygun fiyat avantajı, ürünlerin kullanım kolaylığı ve estetik bir görünüme sahip olmasından dolayı cok tercih edilmektedir.


image

image

image

image

image

KA/BRS-511 Stainless Wood Pipe Arm

KA/BRS-511 Paslanmaz Ahşap Boru Kol

KA/BRS-510 Stainless Pipe Arm

KA/BRS-510 Paslanmaz Boru Kol

03

KA/BRS-512 Paslanmaz Flexi Boru Kol

KA/BRS-512 Stainless Flexible Pipe Arm

04

KA/BRS-513 Cam Kulp

KA/BRS-513 Glass Handle

BIRSAN GLASS DOOR obtains distinctive & significant positioning in terms of supplying supplementary equipments to our Overhung Shopfront, Folding and Sliding series Balcony Glazing Systems. The quality of all accessories used into Glass Door applications are under the warranty of Birsan brand. These accessories are mostly preferable by end users due to its priçing advantage, practical use & aesthetic appearance.


01

02



image

BİRSAN KAPI AKSESUARLARI

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

KA/BRS-516 Glass Door Lock

KA/BRS-516 Cam

Kapı Kilidi

07

05


image


KA/BRS-514 Asma Kilit

KA/BRS-514 Padlock

06

KA/BRS-515 Alt Kilit

KA/BRS-515 Bottom Lock

08


image


KA/BRS-517 Detaylı Mekanizma

KA/BRS-517 Detailed Mechanism

BIRSAN DOORS


09

KA/BRS-518 Yüzük

KA/BRS-518 Collet

10


image


KA/BRS-519 Alüminyum Kapı Emniyeti Takımı

KA/BRS-519 Aluminum Door Safety Set

11

KA/BRS-520 Cam Kapı Kilidi Emniyet Aparatı

KA/BRS-520 Glass Door Lock Safety Apparatus

12


image


KA/BRS-521 Emniyet Aparatı Milli

KA/BRS-521 Pivot Safety Apparatus



13

KA/BRS-522 Fiam

Emniyet Aparatı

KA/BRS-522 Fiam type Safety Apparatus

14

KA/BRS-523 Menteşe

KA/BRS-523 Hinge

15

KA/BRS-524 Üst Menteşe

KA/BRS-524 Upper Hinge

16

KA/BRS-525 Üst Menteşe

KA/BRS-525 Upper Hinge



17

KA/BRS-526 Alt Menteşe

KA/BRS-526 Bottom Hinge

18

KA/BRS-527 Paraduş Menteşe Cam Cama

KA/BRS-527 Paradus Hinge Glass to Glass

19

KA/BRS-528 Paraduş Menteşe Cam Duvara

KA/BRS-528 Paradus Hinge Glass to Wall


KALE KAPI AKSESUARLARI



image

KALE KAPI AKSESUARLARI Üstten Askılı, Katlanır ve Sürme seri Cam Balkon Sistemlerimizi tamamlayıcı nitelikte zengin bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Kaliteye önem veren ticari misyonumuz doğrultusunda kulla- nımı kolay, uzun ömürlü ve her zevke uygun seçenekleri ile Kale Kapı aksesuarları her türlü uygulama ile uyumludur.


KALE DOORS ACCESSORIES


image

KALE DOOR ACCESSORIES have vast product range that technically supplements to our Overhung Shopfront, Folding and Sliding series Balcony Glazing Systems during its implementation. In addition to its proved quality accomplishments as well as our quality mission, Kale Accessories are compatible with all of our glazing systems by means of ease to application, long lasting & satisfactory aesthetic appearance excellently fitting to all different preferences of our customers.



image

KALE KAPI AKSESUARLARI

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

KALE DOORS ACCESSORIES


01

KA/KL-610 90cm Barelli Kilit

KA/KL-610 90cm Barrel Lock

02


image


KA/KL-611 Dıştan Takma Tirajlı Kilit

KA/KL-611 Surface Mounted Rim Lock

03


image


KA/KL-612 Otomat Elektrikli Tirajlı Kilit

KA/KL-612 Surface Mounted Electrical Rim Lock

04


image


KA/KL-613 Silindirli Kilit

KA/KL-613 Cylinder Lock



05

KA/KL-614 Pirinç Silindirli Gömme Kilit 155U

KA/KL-614 Brass Cylinder Mortise Lock 155U

06

KA/KL-615 Pirinç Silindirli Gömme Kilit Dar Tip

KA/KL-615 Brass Cylinder Mortise Lock (Narrow Type)

07

KA/KL-616 Kapı Hidroliği

KA/KL-616 Door Hydraulic

08

KA/KL-617 Kapı Mekanizması

KA/KL-617 Door Mechanism



09


image


KA/KL-618 Nikel Makaralı Kilit 155U

KA/KL-618 Nickel Roller Lock 155U

10

KA/KL-619 Sunta Vidaları

KA/KL-619 Chipboard Screw

11

KA/KL-620 Yıldız Havşa Başlı Vidalar

KA/KL-620 Star Countersunk Screw


image

ALDOKS SİSTEMLERİ & AKSESUARLARI


ALDOKS Sistem Kapı, Pencere, Pivot ve Vitrin Doğramaları imalatında kullanılan izo- lasyonsuz Alüminyum Doğrama Serisidir. Diğer alternatif ürünlere kıyasla daha eko- nomik olan bu sistem, kullanıcı için avantaj sağlamaktadır. İmalat süresinin kısalığı, kullanımı ve uygulamasının pratik olması açısından tercih edilmektedir.


Sistem Teknik Özellikleri:




image

ALDOKS SİSTEMLERİ & AKSESUARLARI

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

KA-ALDOKS WIDE EDGE UNCTURE PROFILE

KA-ALDOKS GENİŞ ÇAVUŞ GÖNYE

1,137 kg/m

35,7

2,2

68,2

KA-ALDOKS NARROW EDGE JUNCTURE PROFILE

KA-ALDOKS DAR ÇAVUŞ GÖNYE

36

0,723 kg/m

KA-ALDOKS LATH

KA-ALDOKS ÇITA

0,208 kg/m

1

KA-ALDOKS DOOR

KA-ALDOKS KAPI

92,6

1,138 kg/m

1,4

92,6

08

KA-ALDOKS NARROW WINDOW VANE

KA-ALDOKS DAR PENCERE KANATI

42

0,647 kg/m

1,2

KA-ALDOKS WIDE MIDDLE PROFILE

KA-ALDOKS GENİŞ ORTAKAYIT

76,6

0,769 kg/m

1,2

04

42,6

KA-ALDOKS WIDE PROFILE

KA-ALDOKS GENİŞ KASA

58,1

0,657 kg/m

1,2

02

41,1

KA-ALDOKS NARROW PROFILE

KA-ALDOKS DAR KASA

40,5

0,535 kg/m

1,2

01

23,5

45,5

30,5

45,5

28,4

45,5

45,5

88

45,5

45,5

36

1,8

5

45,5

36,2

32,5

45,5

06

59,6


1,2


59,6

0,769 kg/m

KA-ALDOKS GENİŞ PENCERE KANATI

KA-ALDOKS WIDE WINDOW VANE

07

103


1,4


120

1,240 kg/m

KA-ALDOKS ETEK

KA-ALDOKS BOTTOM PROFILE

ALDOKS SYSTEM & ACCESSORIES


25 03


1,2


59

0,647 kg/m

KA-ALDOKS DAR ORTAKAYIT

KA-ALDOKS NARROW MIDDLE PROFILE



42

05


19,7

09

10


1,2


10

0,621 kg/m

KA-ALDOKS TAHTA LAMBRİ

KA-ALDOKS WOOD PANEL

15,4

11

12



13

KA/ALD-810 Makaralı Kilit Karşılığı

KA/ALD-810 Roller type Strike Plate

14

KA/ALD-811 Dilli Kilit Karşılığı

KA/ALD-811 Bolt type Strike Plate

15


image


KA/ALD-812 Kilit Karşılığı Barelli Eloksallı

KA/ALD-812 Barreled Anodized type Strike Plate

16

KA/ALD-813 Savio tip Sürgü

KA/ALD-813 Savio type Slide Bar

image

ALDOKS SİSTEMLERİ & AKSESUARLARI

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ALDOKS SYSTEM & ACCESSORIES


17

KA/ALD-814 Aynalı Sosis Kol

KA/ALD-814 Mirror Sausage Arm

18

KA/ALD-815 Sosis Kol

KA/ALD-815 Sausage Arm

19

KA/ALD-816 Boru Kol

KA/ALD-816 Pipe Arm

20


image


KA/ALD-817 D Kol

KA/ALD-817 D type Handle



21


image


KA/ALD-818 İspanyolet Kol

KA/ALD-818 Espagnolette Handle

22

KA/ALD-819 Kare Kol

KA/ALD-819 Square Handle

23

KA/ALD-820 Menteşe

KA/ALD-820 Hinge

24

KA/ALD-821 Seri Menteşe

KA/ALD-821 Serial Hinge



25

KA/ALD-822 AD4 Zıvanası

KA/ALD-822 AD4 Middle Coupling Equipment

26

KA/ALD-823 Geniş Orta Kayıt Bağlantı

KA/ALD-823 Middle Coupling Equipment (Wide)

27

Alüminyum Kapı Altı H Fırça

Aluminum Door Bottom H type Brush

28

Alüminyum Kapı Altı T Fırça

Aluminum Door Bottom T type Brush

image


image


image


image

ALÜMİNYUM KORKULUK VE KÜPEŞTE SİSTEMLERİ


ALUMİNYUM KORKULUK ve KÜPEŞTE SİSTEMLERİMİZ cok amaçlı kullanım olanakları düşünülerek tasarlan- mıştır. Farklı uygulama alanları ve montaj kolaylığının yanı sıra yüksek kalitesi ile de oldukça tercih edilmektedir. Alüminyumun zerafeti ve çeliğin sağlamlığını içinde barındıran Küpeştelerimiz ile isterseniz terasınızı isterseniz verandanızı kapatabilir; kendinize daha geniş bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.


image


ALUMINUM RAILING AND BALÜSTRADE SYSTEMS


Our ALUMINUM RAILING & BALÜSTRADE SYSTEMS are intensively designed by taken into account different customers’ necessities as well as multi-use facilities. Apart from the variety of application areas & ease of as- sembly, these systems are pretty preferable in terms of its high qualifications & standards. As becoming an excellent harmony of aluminum’s elegancy & steel’s strength; Aluminum Railing Systems bring innovative solutions to add new living space to your place via glazing either balustrades or patio/terrace.



image

ALÜMİNYUM KORKULUK VE KÜPEŞTE SİSTEMLERİ

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

KA/ALKU-920 50’’ Aluminum Wall Flange One Holed

KA/ALKU-920 50’’ Alüminyum Duvar Flanşı Tek Delikli

11

KA/ALKU-916 19’’

Screw Hiding Bung

KA/ALKU-916 19’’

Vida Gizleme Tapası

KA/ALKU-915 16”

Screw Hiding Bung

KA/ALKU-915 16’’

Vida Gizleme Tapası

KA/ALKU-912 Glass Clip

KA/ALKU-912 Cam Tutamağı

03

01

KA/ALKU-910 Kimyasal Dübel

KA/ALKU-910 Chemical Dowel

02

KA/ALKU-911 8 Metrik Gijon 100cm

KA/ALKU-911 8 Metric Gijon 100cm

04

KA/ALKU-913 16’’

Alüminyum Tapa

KA/ALKU-913 16’’

Aluminum Bung

08

KA/ALKU-917 50’’

Alüminyum Tapa

KA/ALKU-917 50’’

Aluminum Bung

09

KA/ALKU-918 35’’

Yer Flanşı - Ayak

KA/ALKU-918 35’’ Ground Flange

10

KA/ALKU-919 35’’

Yer Flanşı - Ayak

KA/ALKU-919 35’’ Ground Flange

12

KA/ALKU-921 50’’ Alüminyum Duvar Flanşı Çift Tırnaklı

KA/ALKU-921 50’’ Aluminum Wall Flange Double Holed

ALUMINUM RAILING AND BALÜSTRADE SYSTEMS


05

KA/ALKU-914 19’’

Alüminyum Tapa

KA/ALKU-914 19’’

Aluminum Bung

06

07


13

KA/ALKU-922 16’’

Alüminyum Bilezik

KA/ALKU-922 16’’ Aluminum Bushing

14

KA/ALKU-923 19’’

Alüminyum Bilezik

KA/ALKU-923 19’’ Aluminum Bushing

15

KA/ALKU-924 50’’

Alüminyum Bilezik

KA/ALKU-924 50’’ Aluminum Bushing

16

KA/ALKU-925 35’’

Ay Mafsal Takımı

KA/ALKU-925 35’’ Clevis

Connector Joint Set

image

ALÜMİNYUM KORKULUK VE KÜPEŞTE SİSTEMLERİ

image

image

image

image

image

KA/ALKU-929 50’’ 90°

Expanded Bend

KA/ALKU-929 50’’ 90°

Şişirme Dirsek

20

17


image


KA/ALKU-926 16’’ 90°

Alüminyum Dirsek

KA/ALKU-926 16’’ 90°

Aluminum Bend

18


image


KA/ALKU-927 16’’ 45°

Alüminyum Dirsek

KA/ALKU-927 16’’ 45°

Aluminum Bend

19

KA/ALKU-928 50’’ 45°

Şişirme Dirsek

KA/ALKU-928 50’’ 45°

Expanded Bend

ALUMINUM RAILING AND BALÜSTRADE SYSTEMS


21

KA/ALKU-930 50’’

Küre Dirsek

KA/ALKU-930 50’’

Sphere Bend


image


image

image

AHŞAP RENK KATALOĞU

image

image

image

image

WOOD COLOR CATALOG


A110-4252

A110-4513

A120-4513

A180-4198


A180-4252

A180-4395

A320-4395

A320-4513



image

image

image

image

Yapısal farklılıkları olan mekanlarda estetik uyumu yakalamak için Alüminyum Profillerimizi renklendirebilirsi- niz. Yukarıdaki renk ve desen seçeneklerinde Balkon Sistemlerimizde kullanılan Alüminyum Profillerde Ahşap Kaplama isteyebilir; mekanınıza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.


In order to create an aesthetic harmony in between structurally different places, there is availability to colour- ise our Aluminum Profiles. Through the color & model options listed above, KANAAT ALUMINUM is capable of providing a new vision to Balcony Glazing Systems’ Aluminum Profiles via Wood Coated application; hence you could visually gain a new outlook within your own place.


image

image

image


www.kanaataluminyum.com.tr 145

KATLANIR CAM BALKON SİSTEMLERİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI



image

image

C


image

- ı

Ô '!J:lJJ& L!a 1

Ai

lAl


C


1 LEADING BALCONY GLAZING TRADE MARK OF THE WORLD


KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ AKSESUAR LİSTESİ


  1. ALT/ÜST KASA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

  2. ALT/ÜST BAZA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

  3. YAN DİKME (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

  4. TEMPERLİ CAM (8mm veya 10mm)


    1. 8mm ŞEFFAF FİTİL (h Tek Taraflı, H Çift Taraflı, D Fitil, Köşe 90° Fitil) veya 8mm/10mm ALUMİNYUM FİTİL (22,5°, 45°, 90° Köşe, Çift Taraflı, Tek Taraflı)

    2. KANAAT KIL FİTİL

    3. STOPLAMA

    4. SOL DÜZ KAPAK veya SOL 22,5° - 45° - S- RADİUS AÇILI KAPAK

    5. SAĞ DÜZ KAPAK veya SAĞ 22,5° - 45° - S- RADİUS AÇILI KAPAK

    6. SOL DİKME PLASTİĞİ

    7. SAĞ DİKME PLASTİĞİ

    8. DİKME APARATI

    9. YÖNLENDİRİCİ

    10. TEKER CIKIŞ PLASTİĞİ/KAPAĞI

    11. ÜST KİLİT

    12. ALT KİLİT

    13. POLYAMİT/PİRİNÇ/DEMİR LAMA (1-3’lü/5’li/6’lı/7’li/9’lu KANAT/CAM için)

    14. ÜST PİM

    15. ALT PİM

    16. KESTAMİT/ DÜZ TEKER (ÖN)

    17. KESTAMİT/ KERTİKLİ TEKER (ARKA)

    18. BONCUKLU İP

    19. İP UCU


      KANAAT KATLANIR CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM AŞAMALARI


      1. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ

      2. İMALAT AŞAMALARI

      3. MONTAJ AŞAMALARI


A. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ:


  1. Sistemin uygulanacağı mekânın ölçüsü alınır. (Boy/Yükseklik)

  2. Sistemin uygulanacağı mekânın Yükseklik ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük yükseklik ölçüsü, mekânın yükseklik ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan yüksekliği 1,51metre/1,52metre/1,54metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için yükseklik değeri teknik açıdan 1,51metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net yükseklik değeri 1,50metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)

  3. Sistemin uygulanacağı mekânın boy ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük boy ölçüsü, mekânın boy ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan boyu 2,40metre/2,42metre/2,43metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için boy değeri teknik açıdan 2,40metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net boy değeri 2,39metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)


image


image


B.İMALAT AŞAMALARI:


  1. “Ölçü Alma Teknikleri” bölümünde belirtilen detaylar doğrultusunda Sistemin Kasası (Alt ve Üst) ve Yan Dikmeler Sistem(Mekân) için belirlenen Boy/Yükseklik değerlerine göre kesilir.

  2. Sistemin Alt ve Üst Kasa ölçüsünün yüksekliğine göre Yan Dikmelerin ölçüsü için gerekli olan “boşluk değeri” ayarlanır. Yan Dikmelerin kesilmesi ve Üst/Alt Kasa arasına uygun bir şekilde yerleştirilebilmesi için Alt ve Üst Kasanın yükseklik değerinin belirlenen toplam Sistemin/Mekân Yüksekliğinden düşülmesi gereklidir. Yan Dikmelerin yükseklik değerinin hesaplanması için gerekli olan “boşluk” ölçüsü her seri Balkon Sisteminde farklılık göstermektedir; aşağıda bu hesaplama için gerekli olan boşluk değerleri ilgili Balkon Sistemlerine göre listelenmiştir. Örnek olarak Lüks seri Katlanır Cam Balkon Sisteminde alt kasanın yüksekliği 6,5cm; üst kasanın yüksekliği de 6,5cm’dir; dolayısıyla Lüks Sistem için uygulanması gereken Yan Dikme “boşluk değeri” 13cm (6,5cm+6,5cm)’dir. Eğerki sistemin uygulanacağı mekânın toplam yüksekliğinin 150cm olduğu düşünülürse; sistemde kullanılacak Yan Dikmelerin yüksekliği 137cm (150cm-13cm=137cm) olmalıdır. Bu bağlamda Yan Dikmeler 137cm olarak kesildikten sonra Üst ve Alt Kasanın arasına uygun şekilde yerleştirilir. (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    Best seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    12cm (Üst Kasa: 6cm / Alt Kasa: 6cm)

    Gold seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    12cm (Üst Kasa: 6cm / Alt Kasa: 6cm)

    Gold Dik Teker seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    13,20cm (Üst Kasa: 6,6cm / Alt Kasa: 6,6cm)

    Lüks seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    13cm (Üst Kasa: 6,5cm / Alt Kasa: 6,5cm)

    Prestij seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    16cm (Üst Kasa: 8cm / Alt Kasa: 8cm)

    Premium seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    12cm (Üst Kasa: 6cm / Alt Kasa: 6cm)

    Ekonomik seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    10cm (Üst Kasa: 5cm / Alt Kasa: 5cm)

    Süper Ekonomik seri Katlanır Cam Balkon Sistemi Yan Dikme Boşluk Değeri:

    11cm (Üst Kasa: 5,5cm / Alt Kasa: 5,5cm)

  3. “Ölçü Alma Teknikleri” bölümünde belirtilen teknik detaylar doğrultusunda Bazalar (alt & üst) Sistemin/ Mekânın yükseklik ve enine göre kesilir. Kurulan Balkon Sisteminin verimli bir şekilde çalışabilmesi için tavsiye edilen ideal Cam ve Baza ölçüsü 50cm-65cm arasında olmalıdır. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız)

  4. Sistemde kullanılacak Cam veya Baza sayısına göre Polyamit/ Pirinç ya da Demir Lama(1-3’lü, 5’li, 7’li) belirlenir ve kasaya takılır. Eğer mekâna uygulanacak sistem tek taraflı açılacak şekilde (sol tarafa ya da sağ tarafa) planlanmış ise balkon sistemin verimli çalışabilmesi için uygulanacak maksimum kanat sayısının 7 adet olması tavsiye edilir.

  5. Mekâna uygulanacak Sistem mekanizması ne tarafa (sol ve/veya sağa) açılıyor ise Polyamit/Pirinç veya Demir Lama ilk açılan Kanat/Camın üst tarafına alt ve üst kasasına bağlantısı yapılır. Örnek olarak eğer sistem tek bir tarafta toplanacak ise o zaman Üst Kasada 1 adet, Alt Kasada 1 adet olmak üzere sistemde toplam 2 adet Lama kullanılmalıdır. Eğer Sistem iki tarafta toplanacak (sol ve sağ) o zaman yine aynı mantıkla sistemde 2 adet Üst Kasada & 2 adet Alt Kasada olmak üzere toplam 4 adet Lama takılmalıdır (Lütfen Şekil C‘ye bakınız). Mekanizmaya takılan Kanatların/Camların sistem üzerinde rahatça dönebilmesi takılacak lamalar üst ve alt kasadan 6cm içeride olacak şekilde sabitlenmelidir. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız).


  6. Sistemde ilk açılan Kanat/Camın (Kanatların) hem Üst Kasasına hem de Alt Kasasına Teker Çıkış Plastiği yerleştirilir. Bunun üzerine Teker Çıkış Kapağı takılır.

  7. Yönlendirici Kanatlara takılan tekerlerin çıkış/giriş yönünü düzenlemek için tasarlandığından teknik olarak Teker Çıkış Kapağının hemen yanına takılmalıdır. Teker Çıkış Plastiğinin aksine Yönlendirici sadece Üst Kasaya monte edilir ve Kanatların toplanma yönüne göre bir sistemde 1 ya da 2 adet olarak kullanılır.

  8. Sistemde ilk açılan Kanatın/Camın yönüne denk gelen Alt Bazanın içine Alt Pim (menteşe), Üst Bazaya Üst Pim (menteşe) asimetrik olarak yerleştirilir. Eğer sistem iki taraflı açılıyor ise, her iki tarafta açılan ilk kanatların Üst ve Alt Bazasına takıldığı düşünülürse toplamda 2 adet Üst Pim ve 2 adet Alt Pim olmak üzere toplam 4 adet kullanılmalıdır.

  9. Balkon Sisteminin uygulandığı mekanizmada ilk açılan Cam/Kanat(lar) dışında, her bir Kanatın(Bazanın) alt tarafına 2 adet ve üst tarafına da 2 adet olmak üzere toplam 4 adet teker takılmalıdır. Sistemde sırasıyla arka tekerler kertikli, ön tekerler düz olmalıdır.

  10. Yan Dikme- Üst Kasa ve Yan Dikme-Alt Kasanın iç taraftan birleşme yerlerine Dikme Aparatı takılır.

  11. Yan Dikme ile Bazaların(Kanatların) üst ve alt taraflarına 1000mm’lik Kıl Fitil çekilir.

  12. Dikme Plastiği, sistemdeki ilk ve son Kanatlara (Bazalara) takılır. Bu aksesuar Bazanın Yan Dikme ile kesişen tarafına monte edilir.

  13. Bazaların(Kanatların) diğer taraflarına eğer sistemin uygulanacağı mekân düz ise sol/sağ düz kapak ya da yüzey kapak; eğer sistemin kurulacağı mekânda açı var ise sol/sağ 22,5°, 45° , S ya da Radius açılı kapak takılır.

  14. Sistemde ilk açılan (alt/üst pim takılmış olan) Kanat/Baza(lara) Alt ve Üst Kilit monte edilir. Üst kilide kanadı rahatça açıp kapatabilmek için Boncuklu İp, ucuna da İp Ucu yerleştirilir.

  15. İlk açılan (alt/üst pim takılmış olan) Camın/Kanatın (Kanatların) denk geldiği Alt Kasaya Stoplama yerleştirilir.

  16. Cam Ölçüsü Hesaplama:

    1. Yükseklik Ölçüsü Çıkartma: Sistemde kullanılacak Camın ölçüsü kesilen Bazaların ölçüsüne göre belirlenir. Örnek olarak Lüx seri Katlanır Cam Balkon Sisteminde çıkartılan genel yükseklik ölçüsünden 18cm (Lüx Sistemde Üst/Alt Kasa ve Üst/Alt Baza yüksekliğinin toplamı) düşülür; böylece sistemde kullanılacak camın net yükseklik ölçüsü belirlenmiş olur. (Lütfen Şekil D-1‘e bakınız). Bu net yükseklik hesaplama, her sistemin kasa ve baza yükseklik ölçüsü farklı olduğundan değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda aşağıda her sistem için camın yükseklik hesaplamasında kurulacak yerin genel yükseklik değerinden düşülmesi gereken oranlar listelenmiştir.

      Best seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      19cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Gold seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      18cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Gold Dik Teker seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      18cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Lüx seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      18cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Prestij seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      21cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Premium seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      18cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)

      Ekonomik seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      16cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)


      Süper Ekonomik seri Katlanır Cam Balkon Sistemi:

      15cm (Üst/Alt Kasa Toplam Yükseklik+Üst/Alt Baza Toplam Yükseklik Değeri)


    2. En Ölçüsü Çıkartma: Camın eninin hesaplanması ise Sistemde kullanılacak Kanat sayısına göre değişiklik göstermektedir. “Ölçü Alma Tekniklerine” göre Sistemin uygulanacağı mekânın boy ölçüsü alınır; Dikme Plastiği ve Kanat/Bazalarda kullanılan kapakların ölçülerinin toplamı, sistemin genel boy değerinden düşüldüğünde Camın En değeri hesaplanmış olur. Örnek olarak Sistemin Kurulacağı Mekânın Boyu 2,40m olduğunu farz edersek toleransı ile bu değer 2,39metre olacaktır. Sistemde kullanılan Dikme Plastiğinin eni 2,5cm’dir; Kanat/Bazalarda kullanılan kapakların bir tanesinin değeri 2,5mm’dir. Sistemde 4 Kanat olduğunu düşünürsek Sol/Sağ Dikme Plastiğinin toplam değeri (2,5cm+2,5cm=5cm) ile Kapakların toplam değeri (2,5mmx6 adet Sol/Sağ Düz Kapak=15mm/~1,5cm) toplanır ve sistemin genel boy değerinden(2,39m) çıkartılır. (2,39m-(5cm+1,5cm)=2,325m). Bulunan sonuç 4 Kanat olduğundan 4’e bölünür ve Sistemde kullanılacak Camın En değeri bulunur. (2,325m / 4 Kanat=0,581m ~58cm) (Lütfen Şekil D-2‘e bakınız). Bu Cam En Değeri çıkartma tüm Katlanır Cam Balkon Sistemlerinde aynı şekilde hesaplanır çünkü Sistemlerde kullanılan Dikme Plastiği & Düz Kapak ölçüleri aynıdır. Balkon Sisteminin teknik rahat çalışabilmesi için ideal Cam En Değerinin 50cm ile 65cm arasında kullanılması önerilir.

  17. Sistemin yerinde montajı yapılmadan 1 gün önce Camlar güçlü bir Silikon yardımı ile Bazalara monte edilir, yapıştırılır.


    image


    image

    image

    image

    image

    image

    _J T .ASA


    K n ıt/C m G ,ni 5 m-c_ m on olm ltdır.

    1




    il il_

    , y ,, H P , ' D - , lr L 1m 1 AL K;0 A AL,KA(A

    way 1 ı , - '1111 Topl m

    '( d ·,,_ 1cııMl•n bıkıl alıdır.

    image

    K _ - - - .

    v, , Jlıll " ı,,&c

    il ...

    Y, - Z,


    ©- İl I Mil

    0 R )

    <!is, )'o'


    AIIB

    Y "k 2

    K

    y


    Alt 8 - Alt 8 a D TEMPERLİ CAM{, , ,/ 1 ••)

    "t\llıııtr c;ı::aıXfö.. ft- ,a ,


    image

    image

    image

    image

    image

    ".':a. .


    l'l.P( r ıi ' il).

    •2,llcmn2ıııl t

    ı= ·)



    Alt 8 - Alt a-a

    C, m Eııl=- ,., , , u( ,- 'ffl) • T0a 1 m Bo- luk (,0 &-- _ r & )

    •2, /4 do, Kan- , ( m)

    •0,1 \ , -S 7 -ın


    D TEMPERLİ CAM {f , ,/ 1 ••)

    '" li


    1 LEADING BALCONY GLAZING TRADE MARK OF THE WORLD


    SİSTEMİN (AKSESUARLARIN) KURULUM SIRALAMASI

    (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)


    1. Üst ve Alt Kasa kesilir.

    2. Sol ve Sağ Yan Dikmeler kesilir ve yerleştirilir.

    3. Üst ve Alt Bazalar kesilir.

    4. Polyamit/Pirinç/Demir Lama(lar) Üst ve Alt Kasanın içine takılır.

    5. Sistemde ilk açılan Kanat/Cama(lara) denk gelen Üst ve Alt Kasa’ya, Teker Çıkış Plastiği monte edilir.

    6. Yönlendirici Teker Çıkış Plastiğinin hemen yanına takılır. ( Yalnızca Üst Kasaya)

    7. Üst ve Alt Pimler ilk açılan Kanatta Alt/Üst Bazaya yerleştirilir.

    8. Her bir Kanat/Cama 2 adet teker Üst Baza’ya; 2 adet teker Alt Baza’ya takılır.

    9. Sol/Sağ Yan Dikme ile Alt/Üst Kasa’nın birleştirileceği yere Dikme Aparatı monte edilir.

    10. Kıl Fitil Sol/Sağ Yan Dikme ile Üst/Alt Bazanın arasında kalan yerlere çekilir.

    11. Dikme Plastiği sistemdeki ilk ve son Kanat/Camlara Yan Dikme ile kesişen tarafına takılır.

    12. Düz/Açılı Kapaklar Bazalara monte edilir.

    13. İlk açılan Kanat/Cam(lara) Üst/Alt Kilit monte edilir. Üst kilidin ucuna Boncuklu İp ve İp Ucu takılır.

    14. İlk açılan Kanat/Cam(ların) Alt Kasasına Stoplama yerleştirilir.

    15. Camlar güçlü Silikon yardımı ile Bazalara yapıştırılır ve Şeffaf/Alüminyum Fitiller Camların arasına monte edilir.


    image


    image

    C.MONTAJ AŞAMALARI:


    1. Sistemin takılacağı mekân montaj koşullarına hazırlanır.

    2. Alt kasa dengeli bir biçimde takılır.

    3. Üst Kasa ve Yan Dikme, aksesuarları takılı bir biçimde mekâna beraber monte edilir. (Lütfen Şekil F‘ye bakınız)

    4. Böylece mekânın tüm çerçevesi (Üst/Alt Kasa ve Sol/Sağ Yan Dikme) tamamlanır.

    5. Kanatlar/Camlar verilen sıraya göre teker teker sistemin içine takılır. (Lütfen Şekil F‘ye bakınız)

    6. Çerçevenin iç ve dış tarafında kalan boşluklar dekoratif bir şekilde çıta ya da başka bir malzeme ile kapatılır.

    7. Kanatların/Camların arasına Şeffaf Fitil ya da Alüminyum Fitil geçirilir. (Lütfen Şekil F‘ye bakınız)


    BÖYLECE MEKÂNA UYGULANACAK SİSTEMİN İMALATI, KURULUMU ve MONTAJI TAMAMLANMIŞ OLUR. SİZİ YAĞMUR, KAR KİR VE SESTEN KORUYAN, RAHATINIZ İÇİN MEKÂNINIZA YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRAN CAM BALKON SİSTEMİMİZ KEYİFLİ KULLANIMINIZA HAZIRDIR!!


    image


    image

    154 Leading Balcony Glazing Trade Mark of the World

    image

    image


    www.kanaataluminyum.com.tr 155

    FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEMS ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS


    image

    image

    C


    image

    -_w


    C


    1 LEADING BALCONY GLAZING TRADE MARK OF THE WORLD


    FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM PARTS & ACCESSORIES LIST


    1. UPPER/BOTTOM GUIDE RAIL (ANODIZED/COLOURED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    2. UPPER/BOTTOM GUIDE VANE (ANODIZED/COLOURED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    3. SIDE PILLAR (ANODIZED/COLOURED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    4. TEMPERED GLASS (8mm or 10mm)


      1. 8mm TRANSPARENT ROVING (h type One Sided, H type Two Sided, D type, Edge 90°) OR 8mm/10mm ALUMINUM ROVING (22,5°, 45° Edge, 90° Edge, Double Sided, One Sided)

      2. FIBER ROVING

      3. LOCKING PLASTIC

      4. LEFT STRAIGHT/SURFACE CAP OR LEFT 22,5° - 45°- S - RADIUS ANGLED CAP

      5. RIGHT STRAIGHT/SURFACE CAP OR RIGHT 22,5° - 45°- S - RADIUS ANGLED CAP

      6. LEFT PILLAR PLASTIC

      7. RIGHT PILLAR PLASTIC

      8. PILLAR APPARATUS

      9. ROUTER PLASTIC

      10. WHEEL OUTLET PLASTIC/CAP

      11. UPPER LOCK

      12. BOTTOM LOCK

      13. POLYAMIDE/BRASS/IRON FISHPLATE (For 1-3/5/6/7/9 units VANES/GLASSES)

      14. UPPER ROLL PIN

      15. BOTTOM ROLL PIN

      16. CASTERMID/JAGGED WHEEL (REAR)

      17. CASTERMID/STRAIGHT WHEEL (FRONT)

      18. BEADED ROPE

      19. ROPE END


        KANAAT FOLDING BALCONY GLAZING SYSTEM OPERATION


        1. MEASUREMENT TECHNIQUES

        2. INSTALLATION STAGES

        3. ASSEMBLY STAGES


    1. MEASUREMENT TECHNIQUES:


      1. It’s required to get exact measurements of the place where Glazing System is constructed. (Height/Length)

      2. The height of the place where system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the height of the place and also system. For instance, after measuring the height of installed place, we obtain 3 different dimensions as 1,51mtr/152mtr/154mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system height shall be determined as 1,51mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this height. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 1,50mtr shall become the exact height of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)

      3. The length of the place where system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the length of the place and also system. For instance, after measuring the length of installed place, we obtain 3 different dimensions as 2,40mtr/2,42mtr/2,43mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system length shall be determined as 2,40mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this length. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 2,39mtr shall become the exact length of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)


      image


      image


    2. INSTALLATION STAGES:


    1. The Guide Rail (top & bottom) of the System shall properly be cut in accordance to the length and height of the Place/System by the means of described methods under the section as “Measurement Techniques”.

    2. Depending upon the height of Upper & Bottom Guide Rail into related system, the tolerance for Side Pillars is adjusted. In order to cut & install Side Pillars properly in between Upper and Bottom Guide Rails, it’s need to decrease the tolerance value from to the total height of the place/system to the total heights of Upper & Bottom Guide Rails. The value of “tolerance” varies in different series of Folding Balcony Glazing Systems; below listed the value of tolerance to make proper calculation during installation. For instance: into Deluxe series Folding Balcony Glazing System, the height of Upper Guide Rail is 6,5cm and the height of Bottom Guide Rail is 6,5cm so the “tolerance value” into the system shall be 13cm as total. Assuming that the height of the place/system is 150cm & the issue tolerance is 13cm so the height of Side Pillars should be 137cm each (150cm-13cm=137cm). After cutting Side Pillars as 137cm, it’s placed in between Upper & Bottom Guide Rails accordingly. (Please see in Figure B)

      Best series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      12cm (Upper Guide Rail: 6cm / Bottom Guide Rail: 6cm)

      Gold series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      12cm (Upper Guide Rail: 6cm / Bottom Guide Rail: 6cm)

      Gold Vertical Wheel series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      13,20cm (Upper Guide Rail: 6cm / Bottom Guide Rail: 6cm)

      Deluxe series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      13cm (Upper Guide Rail: 6,5cm / Bottom Guide Rail: 6,5cm)

      Prestige series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      16cm (Upper Guide Rail: 8cm / Bottom Guide Rail: 8cm)

      Premium series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      12cm (Upper Guide Rail: 6cm / Bottom Guide Rail: 6cm)

      Economic series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      10cm (Upper Guide Rail: 5cm / Bottom Guide Rail: 5cm)

      Super Economic series Folding Balcony Glazing System Tolerance:

      11cm (Upper Guide Rail: 5,5cm / Bottom Guide Rail: 5,5cm)

    3. The Guide Vane (top & bottom) of the System shall properly be cut in accordance to the height & length of the place by the means of described techniques under the section as “Measurement Techniques”. In order to achieve an efficient performance into the Glazing System, the width of Glass & Vane shall be remained in between 50cm-65cm. (Please see in Figure C)

    4. Depending upon the amount of Glass/Vane used into the System, it’s required to select appropriate Polyamide/Brass/Iron Fishplate options as for 3/5/7 holes; and then it shall be mounted to the Guide Rail. If the System is designed as accumulating to only one side (left or right), the maximum amount of Glass/ Vane used into the System is advised as maximum 7 units (7 Vanes/Glass) to obtain a well functioned Glazing System.

    5. Polyamide/Brass/Iron Fishplate(s) shall be placed to both Upper & Bottom Guide Rail depending upon the opening direction of the Wings (left or right side and both sides at the same time). As giving example, if the Glazing System is planned to accumulate one side, I mean, either left or right, there shall be placed 1 unit Fishplate into Upper Guide Rail & 1 unit Fishplate into Bottom Guide Rail used as total 2 units. Through the same principle, if the Glazing System shall be constructed available to open both left and right at the same time; it’s required to place 4 units of Fishplates as for 2 units into Upper Guide Rail &


      2 units into Bottom Guide Rail used as total 4 units. (Please see in Figure C) In order to obtain easily movable Vanes (Glasses), Fishplate(s) should be assembled to the Upper and Bottom Guide Rail 6cm interior from the total length of Guide Rail. (Please see in Figure C)

    6. Wheel Outlet Plastic shall be installed to both Upper & Bottom Guide Rail where the first opening Vane(s) is placed. Additionally, Wheel Outlet Cap is mounted on the Wheel Outlet Plastic properly.

    7. Router Plastic is used to direct the wheels of the Vanes (Glasses) through the same path that’s why it is required to assembly it nearby Wheel Outlet Plastic. Unlike Wheel Outlet Plastic, Router Plastic is solely placed into Upper Guide Rail as for 1 or 2 units depending upon the direction(s) of the System settled.

    8. Upper & Bottom Roll Pin shall be installed to first opening Guide Vane (Glass) into the System. If Glazing System is folding to both left and right sides; there shall be used 2 Upper Roll Pins & 2 Bottom Roll Pins relying on the working principle of the system.

    9. Except first movable Vane(s) into the System, there shall be 4 wheels into 1 unit Vane (Glass); 2 wheels are mounted to the upper side of Guide Vane & other 2 wheels are placed to the bottom side of Guide Vane. The rear wheels into Vanes shall be jagged & the front wheels shall be straight.

    10. Pillar Apparatus shall be internally installed to the conjunction of Side Pillar & Guide Rail (Upper& Bottom).

    11. Fiber Roving (1000mm) shall be assembled in between Side Pillar and upper/bottom side of Guide Vane (Wings).

    12. Pillar Plastic shall only be placed into first and last Vanes (Wings) into the system. This part should be installed within the same direction of Side Pillar.

    13. Angled 22,5°/45°, S type, Radius Left-Right Cap or Straight, Surface Left-Right Cap shall be assembled to the Vanes (Glasses) through the opposite of the Pillar Plastic.

    14. Upper & Bottom Plastic Lock shall be located into Guide Rail (upper/bottom) towards the first opening Vane(s) on which upper/bottom roll pins are assembled. In order to open/close the system easily, Beaded Rope& Rope End are connected into the upper lock.

    15. Locking Plastic shall be mounted to the Bottom Guide Rail towards the Vane(s) on which the upper/ bottom roll pins are assembled.

    16. Glass Dimension Calculation:

      1. Glass Height Calculation: The dimensions of Glasses used into the system shall be determined in accordance to the dimensions of Guide Vanes cut. As giving as an example, into Deluxe Balcony Glazing System, it is required to reduce 18cm (total height of Guide Rail & Guide Vane) from the total height of the System; hence obtaining the exact (net) height of Glasses. Due to different heights of Guide Rail & Guide Vane in each System, the calculation of Glass net height also varies so it’s necessary to take into account system’s dimensions to make proper calculation accordingly. (Please see in Figure D-1) It’s hereof below listed the height of Upper/Bottom Guide Rail and Upper/Bottom Guide Vane with respect to Balcony Glazing Systems.

        Best System Dimensions:

        19cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Gold System Dimensions:

        18cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Gold Vertical Wheel System Dimensions:

        18cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Deluxe System Dimensions:

        18cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)



        Prestige System Dimensions:

        21cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Premium System Dimensions:

        18cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Economic System Dimensions:

        16cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

        Super Economic System Dimensions:

        15cm (Total height of Bottom/Upper Guide Rail & Glass Tolerance of Bottom/Upper Guide Vane)

      2. Glass Width Calculation: The calculation of Glass Width shall change depending upon the number of Vane (Wings) used into the related system. After collecting the length of Glazed Place through “Getting Measurement Techniques”; the total value of Pillar Plastic & Straight Caps used into Vanes subtract from the total length of Glazed Place; hence it’s accurately obtained Glass Width. As giving example, the length of System is 2,40mtr; with 1cm tolerance; it shall be 2,39mtr as total. The width of Pillar Plastic used into Vanes is 2,5cm; the width of Straight Cap used into Vanes is 2,5mm/each. Assuming that there are 4 Vanes/ Glass used into the System; the total of left/right Pillar Plastic (2,5cm+2,5cm=5cm) & the total of Straight Caps (2,5mmx6 pieces Left / Right Straight Cap =15mm/~1,5cm) are summed & then this value subtracts from (2,39mtr) total length of System( 2,39mtr-(5cm+1,5cm)=2,325mtr). The result is divided into 4 due to construct the System as 4 Vanes and finally, we get the value of Glass Width. (2,325mtr / 4 Vanes=0,581mtr

      ~58cm) (Please see Figure D-2). The method of Glass Width Calculation is similarly used all series of Folding Balcony Glazing Systems because the value of Pillar Plastic & Straight Cap are same in each System. Aside, kindly note that in order to obtain technically well function Glazing System, it’s advised to keep the width of Glass (Vane) principally in between 50cm-65cm.

    17. At least 1 day earlier than organizing assembly into customer worksite, Glass shall be properly installed & stick into Guide Vanes by means of qualified Silicon.


    image


    image

    image

    image

    GIJ DERAIL fL :U !E GL DERAIL


    WI ,h h ıll b in



    y ,!ld•/ 7 _. ıon Flslıpla

    -'llıall lıe l r Hypl '9d

    "' C\,, fıNı tııet: ıal


    GUUDERAIL UII ERAIL

    1:,, ,- of UI IERAIL



    image

    u ,, •rGul • R il



    _ , ., 1

    !J V u ..,


    [}] 111ıo (1\1 J.,,

    :11.l) ,Ja([ ,J , , 5 .

    si ; j ,»2," _')s



    llel..ı ı! ) Bo

    .. - eV

    ıt l 7 ıO:ıı" lm'l.


    B tt m ,,ukle R il


    image

    image

    image

    image

    image

    image

    image

    image

    image

    image

    image

    u_,, , r ıul • R II


    Gulde R, 'I

    image

    D TEMPERED GLAC . (> ,,/ 1 a111)

    image

    image

    ı..w:. H li:IJaı'ıı:ii, c:l!c ,,


    l'l !J l!M

    .:; IID! [!L :o.. O @- !al 'ii'!«ı W!

    ..


    T T



    - o :.»m ,;uıcıe R il

    WI =-- - ., ı L, r ıı ( ,- '--'m- ı . yı ( Tol -F ::.


' uld 5cm -' O 5 - :ı-)


,R 'I

D TEMPERED GLA (> , , , , ••>


1 LEADING BALCONY GLAZING TRADE MARK OF THE WORLD


SEQUENCES OF SYSTEM (PARTS’) INSTALLATION

(Please see in Figure E)


  1. Cut Guide Upper/Bottom Guide Rails

  2. Cut & Place Left/Right Side Pillars

  3. Cut Guide Upper/Bottom Vanes

  4. Mount Polyamide/Brass/Iron Fishplates to Upper/Bottom Guide Rails

  5. Place Wheel Outlet Plastic to Upper/Bottom Guide Rails through first opening Guide Vane(s).

  6. Router Plastic assembling to nearby Wheel Outlet Plastic. (Only mounting to Upper Guide Rail)

  7. Assembly of Upper Roll & Bottom Roll Pin(s) into first opening Upper/Bottom Guide Vanes.

  8. Mount 2 Wheels to Upper Guide Vane & 2 wheels to Bottom Guide Vane (For each Guide Vane)

  9. Place Pillar Apparatus where Upper/Bottom Guide Rails & Left/Right Side Pillars are conjunct.

  10. Fiber Roving mounted in between Left/Right Side Pillars & Upper/Bottom Guide Vanes

  11. Pillar Plastic placed to the First & Last Vanes (Glass)

  12. Straight/Angled Plastic Cap assembled to Vanes (Glass)

  13. Plastic Lock placed on the top & bottom of first opening Vanes (Glass); then attached Beaded Rope & Rope End into Upper Plastic Lock.

  14. Mount Locking Plastic on Bottom Guide Rail through first opening Vane(s) (Glass)

  15. Stick Glass into Guide Vanes by means of qualified Silicon & place Transparent/Aluminum Roving to Vane/Glass.



    image


    image

    C.ASSEMBLY STAGES:


    1. The Place where System is planning to be installed shall be prepared for assembly requirements as well as conditions.

    2. Bottom Guide Rail shall be mounted evenly.

    3. Upper Guide Rail & Side Pillar (all accessories placed) shall be installed together into Bottom Guide Rail. (Please see in Figure F)

    4. By the way, the whole chassis of Glazing System (Upper/Bottom Guide Rails & Side Pillars) shall be completed.

    5. Guide Vanes (Glasses) shall be placed into the System one by one in accordance to its given sequences. (Please see in Figure F)

    6. The gaps left inside and outside of the chassis shall be covered decoratively by means of laths or any other proper material(s).

    7. There shall be mounted transparent roving or aluminum roving in between Guide Vanes (Glass). (Please see in Figure F)


      HENCE THE MANUFACTURING, INSTALLATION AND ASSEMBLY STAGES OF THE GLAZING SYSTEM SHALL BE ACCOMPLISHED & FINALLY GLAZING SYSTEM IS READY TO ADD NEW LIVING SPACE TO YOUR PLACE WITHOUT EXPOSED TO ANY EXTERNAL EFFECTS AS RAIN, SNOW, DIRT & NOISE!!


      image


      image

      image

      image


      www.kanaataluminyum.com.tr 165

      EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI


      image


      image


      EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ AKSESUAR LİSTESİ


      1. SÜRME SERİ ÜST KASA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

      2. SÜRME SERİ ALT KASA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

      3. SÜRME SERİ YAN DİKME (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

      4. SÜRME SERİ ÜST BAZA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

      5. SÜRME SERİ ALT BAZA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

      6. TEMPERLİ CAM (8mm veya 10mm)


        1. 8mm/10mm SÜRME SERİ ALUMİNYUM FİTİL veya SÜRME SERİ KİLİTLİ FİTİL

        2. KANAAT KIL FİTİL

        3. SÜRME SERİ U PROFİL

        4. SÜRME SERİ KÖŞE TAKOZU

        5. SÜRME SERİ ÜST TEKER

        6. SÜRME SERİ ALT TEKER

        7. SÜRME SERİ SOL/SAĞ SÜRME SERİ KAPAK

        8. SÜRME SERİ PASLANMAZ KİLİT

        9. SÜRME SERİ PASLANMAZ KULP



image


KANAAT EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM AŞAMALARI


  1. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ

  2. İMALAT AŞAMALARI

  3. MONTAJ AŞAMALARI


A. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ:


  1. Sistemin uygulanacağı mekânın ölçüsü alınır. (Boy/Yükseklik)

  2. Sistemin uygulanacağı mekânın Yükseklik ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük yükseklik ölçüsü, mekânın yükseklik ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan yüksekliği 2,51metre/2,52metre/2,53metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için yükseklik değeri teknik açıdan 2,51metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net yükseklik değeri 2,50metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)

    image

    image

  3. Sistemin uygulanacağı mekânın Boy ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük boy ölçüsü, mekânın boy ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan boyu 3,01metre/3,03metre/3,04metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için boy değeri teknik açıdan 3,01metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net boy değeri 3,00metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)




    B.İMALAT AŞAMALARI:


    1. “Ölçü Alma Teknikleri” bölümünde belirtilen detaylar doğrultusunda Sistemin Üst Kasa ölçüsünü belirlemek için toplam Sistemin/Mekânın Boy ölçüsünden Sistemde kullanılan Sol/Sağ Üst Köşe Takozlarının toplam değerinin düşülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda her bir Köşe Takozunun 4,5cm olduğu düşünülürse; sistemin genel boyundan 2 adet Köşe Takozunun toplam değerinin çıkarılması gereklidir. (Sistem Boyu(3,00m) - Sol/Sağ Üst Köşe Takozu(4,5cmx2adet)=2,91m) (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    2. Sistemin Alt Kasa ölçüsünü belirlemek için toplam Sistemin/Mekânın Boy ölçüsünden Sistemde kullanılan Sol/Sağ Alt Köşe Takozlarının toplam değerinin düşülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda her bir Köşe Takozunun 4,5cm olduğu düşünülürse; sistemin genel yüksekliğinden 2 adet Köşe takozunun toplam değerinin çıkarılması gereklidir. (Sistem Boyu(3,00m) - Sol/Sağ Alt Köşe Takozu(4,5cmx2adet)=2,91m) (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    3. Sistemde kullanılan Sürme seri Sol/Sağ Yan Dikmenin yükseklik değerinin bulunması için Sürme seri Üst Kasa ile birleşen yerde kullanılan Sol/Sağ Üst ve Alt Köşe Takozlarının toplam ölçüsünün Sistemin Yükseklik değerinden çıkartılması gereklidir. (Sistem Yüksekliği(2,50m) – Sol/Sağ Üst ve Alt Köşe Takozu(4,5cmx2adet)=2,41m) (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    4. Sistemde Sürme seri Üst Baza ile Sol/Sağ Yan Dikmeleri birleştirmek için Sol/Sağ Alt ve Üst Köşe Takozu takılır.

    5. Katlanır Cam Balkon Sistemlerinin aksine Eşikli Sürme seri Cam Balkon Sisteminde Alt/Üst Sürme seri Baza ölçüsü ile ve Sistemde kullanılacak Cam Ölçüsü aynıdır. Sisteminin verimli bir şekilde çalışabilmesi için tavsiye edilen ideal Cam/Kanat En ölçüsü maksimum 1100mm olmalıdır. Bu bağlamda Cam/Kanat ve Üst/Alt Baza ölçüsü çıkartma formülü aşağıdaki gibidir. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız)

      Cam/Baza Ölçüsü Hesaplama:

      1. Yükseklik Ölçüsü Çıkartma: Eşikli Sürme seri Balkon Sisteminde Camın yükseklik değerinin bulunması için Sistemin Toplam Yüksekliğinden 14,5cm (Alt/Üst Kasanın Toplam Değeri) düşülür; bulunan sonuç Camın yükseklik değerini verir. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız)

        (2500mm (Sistemin Yüksekliği) – 145mm (Alt/Üst Kasa Toplamı) = 2355mm – Camın Yüksekliği)

      2. En Ölçüsü Çıkartma: Eşikli Sürme seri Sistemde Camın En değerinin bulunması için sistemde kullanılan cam sayısı belirlenir; cam arası sayılır ve her bir ara için sistemin toplam enine(3000mm) 2,5cm (25mm) eklenir; çıkan sayıdan sistemde kullanılan Sol/Sağ Yan Dikmelerin Boşluk değeri (30mmx2adet) düşülür; bulunan sayı sistemde kullanılan Kanat sayısına bölünerek Camın En değeri bulunmuş olur. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız) (3000mm (Sistemin Eni) – Dikme Payı (30mm+30mm) + Sistemdeki Toplam Cam Arası Sayısı/4 Cam için 3 Ara (25mm+25mm+25mm) / Cam Sayısı (4 adet)= 753mm – Camın Eni)

    6. Eşikli Sürme seri Sistemde Sürme seri Sol/Sağ Kapaklar Alt Baza’ya takılır. Üst Baza’ya Kapak takılmaz.

    7. Sürme seri Balkon Sisteminin uygulandığı mekanizmada her bir Camın /Kanatın Alt Bazasına 2 adet Alt Teker ve Üst Bazasına da 2 adet Üst Teker olmak üzere 1 adet Camda/Kanatta toplam 4 adet teker takılmalıdır.

    8. Sistemdeki ilk ve son Kanatın/Camın Alt Bazasına Paslanmaz Kilit takılır.

    9. Alt Baza ve Üst Bazanın arası ölçülüp Alüminyum Fitiller kesilir ve alüminyum fitilin arasına yalıtım için 1000mm’lik Kıl Fitil çekilir.

    10. Sürme seri U Profil Yan Dikmenin yanına yerleştirilir. Bu aksesuar eğer Sürme seri Sistem 2,3,4,6,7,8,9 Camlı/Kanatlı ise kullanılır. Sistem 5 veya 10 kanatlı ise bunun kullanılmasına gerek yoktur çünkü Kanatlar/ Camlar rahatça Yan Dikmenin içine toplanırlar.

    11. Sistemin yerinde montajı yapılmadan 1 gün önce Camlar güçlü bir Silikon yardımı ile Bazalara monte edilir, yapıştırılır.

image

KANAAT ALÜMİNYUM

image


image

"- @' fil @: L l; sın'

- Ka- _=0 OOm(s..: - 'e L,L Enl)-sol/ ;::,a - O - Ki,,.e TakL -;u(4,lcını

Ü -j K-- a- ---' '--' -m



-1!1 . '-'>"'l L


AH Ktv·=- OO?Ssi AH KrJS'""'"' 2, c 1ın

image

image

ı / J.I

)


www.kanaataluminyum.com.tr 1


SİSTEMİN (AKSESUARLARIN) KURULUM SIRALAMASI

(Lütfen Şekil D‘ye bakınız)


  1. Üst ve Alt Kasa kesilir.

  2. Sol ve Sağ Yan Dikmeler kesilir ve yerleştirilir.

  3. Üst ve Alt Bazalar kesilir.

  4. Sol/Sağ Üst ve Alt Köşe Takozları Üst/Alt Kasa ve Sol/Sağ Yan Dikmenin birleşim yerlerine monte edilir.

  5. Sol/Sağ Sürme seri Kapaklar Alt Bazalara takılır.

  6. Alt Baza’ya Sürme seri Alt Teker monte edilir.

  7. Üst Baza’ya Sürme seri Üst Teker yerleştirilir.

  8. Sistemdeki ilk ve son Camın/Kanatın Alt Baza’sına Sürme seri Paslanmaz Kilit takılır.

  9. U profil Yan Dikmenin yanına yerleştirilir.

  10. Camlar güçlü Silikon yardımı ile Bazalara yapıştırılır ve Alt/Üst Baza’nın arası ölçülür; Alüminyum Fitil Camların/Kanatların arasına monte edilir.

  11. Kıl Fitil Sol/Sağ Yan Dikme ile Üst/Alt Bazanın arasında kalan yerlere çekilir ve yalıtım için Alüminyum Fitillerin çekildiği Kanatların/Camların arasına yerleştirilir.

  12. Paslanmaz Kulp ilk açılan Kanata/Cama monte edilir.



image


image


image


C.MONTAJ AŞAMALARI:


  1. Sistemin takılacağı mekân montaj koşullarına hazırlanır.

  2. Alt Kasa dengeli bir biçimde takılır.

  3. Üst Kasa ve Yan Dikme, aksesuarları takılı bir biçimde mekâna beraber monte edilir. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)

  4. Böylece mekânın tüm çerçevesi (Üst/Alt Kasa ve Sol/Sağ Yan Dikme) tamamlanır.

  5. Kanatlar/Camlar verilen sıraya göre teker teker sistemin içine takılır. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)

  6. Çerçevenin iç ve dış tarafında kalan boşluklar dekoratif bir şekilde çıta ya da başka bir malzeme ile kapatılır.

  7. Kanatların/Camların (2 Camın) arasına Alüminyum Fitil geçirilir. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)


    image

    image

    BÖYLECE MEKÂNA UYGULANACAK SİSTEMİN İMALATI, KURULUMU ve MONTAJI TAMAMLANMIŞ OLUR. SİZİ YAĞMUR, KAR KİR VE SESTEN KORUYAN, RAHATINIZ İÇİN MEKÂNINIZA YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRAN EŞİKLİ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİMİZ KEYİFLE KULLANIMINIZA HAZIRDIR!!



    image

    image

    image


    www.kanaataluminyum.com.tr 173

    THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS


    image


    image


    THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM PARTS & ACCESSORIES LIST


    1. SLIDING SERIES UPPER GUIDE RAIL (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    2. SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE RAIL (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    3. SLIDING SERIES SIDE PILLAR(ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    4. SLIDING SERIES UPPER GUIDE VANE (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    5. SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE VANE (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    6. TEMPERED GLASS (8mm or 10mm)


      1. 8mm/10mm SLIDING SERIES ALUMINUM ROVING or SLIDING SERIES ALUMINUM LOCKED ROVING

      2. KANAAT FIBER ROVING

      3. SLIDING SERIES U PROFILE

      4. SLIDING SERIES EDGE MOUNTING

      5. SLIDING SERIES UPPER WHEEL

      6. SLIDING SERIES BOTTOM WHEEL

      7. SLIDING SERIES LEFT/RIGHT CAP

      8. SLIDING SERIES STAINLESS LOCK / CARTRIDGE SLIDING LOCK

      9. SLIDING SERIES STAINLESS HANDLE



  • SLIDING SERIES UPPER GUIDE RAIL

Weight: 10,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE RAIL

Weight: 12,00KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES UPPER GUIDE VANE

Weight: 1,00KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE VANE

Weight: 8,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES SIDE PILLAR

Weight: 6,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES U PROFILE

Weight: 3,00KG;

Length: 6,00meters

  • ALUMINUM SLIDING ROVING

Weight: 2,00KG;

Length: 6,00meters

  • ALUMINUM LOCKED ROVING

Weight: 2,00KG;

Length: 6,00meters


image


KANAAT THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM CONFIGURATION


  1. MEASUREMENT TECHNIQUES

  2. INSTALLATION STAGES

  3. ASSEMBLY STAGES


  1. MEASUREMENT TECHNIQUES:


    1. It’s required to get exact measurements of the place where Sliding Glazing System is constructed. (Length/Height)

    2. The height of the place where sliding system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the height of the place as well as system. For instance, after measuring the height of place installed, we obtain 3 different dimensions as 2,51mtr/2,52mtr/2,54mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system height shall be determined as 2,51mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this height. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 2,50mtr shall become the exact height of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)

    3. The length of the place where sliding system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the length of the place as well as system. For instance, after measuring the length of installed place, we obtain 3 different dimensions as 3,01mtr/3,02mtr/3,03mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system length shall be determined as 3,01mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this length. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 3,00mtr shall become the exact length of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)


    image


  2. INSTALLATION STAGES:


  1. In accordance to described methods under the section as “Measurement Techniques”, the system should be intensively measured. In order to find out the length of Sliding series Upper Guide Rail; it’s required to subtract System Total Length from the total dimension of Left/Right Upper Edge Mountings. Through this direction, we assume the value of Edge Mounting as 4,5cm each; we should reduce 9cm (used 2 pcs into upper side) from the total length of System. (System Length (3,00mtr) - Left/Right Upper Edge Mounting (4,5cm x 2pcs) = 2,91mtr) (Please see in Figure B)

  2. Sliding series Bottom Guide Rail shall be calculated through the same principle of Upper Guide Rail Length calculation. In order to find out the length of Sliding series Bottom Guide Rail; it’s required to subtract the total dimension of Left/ Right Bottom Edge Mountings from System Total Length. Through this direction, we assume the value of Edge Mounting as 4,5cm each; we should reduce 9cm (used 2 pcs into bottom side) from the total length of System. (System Length (3,00mtr) - Left/Right Bottom Edge Mounting (4,5cm x 2pcs) = 2,91mtr) (Please see in Figure B)

  3. The height of Sliding series Side Pillar shall be obtained via subtracting System Total Height from the total value of Upper/Bottom Edge Mountings which are used in the conjunction of Upper/Bottom Guide Rails with Left/Right Side Pillars. (System Height (2,50mtr) - Upper/Bottom Edge Mounting (4,5cm x 2pcs) = 2,41mtr) (Please see in Figure B)

  4. Left/Right Side Pillars & Upper/Bottom Guide Rails are assembled by means of Upper/Bottom Edge Mountings.

  5. Unlike Folding Balcony Glazing Systems, the dimensions of Upper/Bottom Sliding series Guide Vane & Glass/Vanes are same as with each other into Threshold Sliding Balcony Glazing Systems. In order to achieve efficiently working sliding balcony system, it’s advised to keep the width of Glass/Vane maximum 1100mm. Through this direction, it’s hereof below given the formula of calculating Glass/Vane as well as Upper/Bottom Guide Vane dimensions. (Please see in Figure C)

    Glass/Vane Dimension Calculation:

    1. Glass Height Calculation: The height of Glass/Vane into Threshold Sliding series Glazing System shall be calculated by means of reducing 14,5cm (total sum of Upper & Bottom Guide Rails’ Height) from System Total Height. (Please see in Figure C) (2500mm (System Total Height) – 145mm (Bottom/Upper Guide Rails Total Height) = 2355mm – Glass Height)

    2. Glass Width Calculation: In order to calculate the width of Glass/Vane into Threshold Sliding series Glazing System, it’s needed to determine the number of Glass used; thereafter counted the number of gaps into Glass & the total number of gaps (each 25mm) shall be added to System Total Length (3000mm). The result shall be decreased from the total of Left/Right Pillar Tolerance (30mmx2pcs); hence the result shall be divided into the number of Glass/ Vanes used into the system for obtaining Glass Width. (Please see in Figure C) (3000mm(System Total Length) – Pillar Tolerance(30mm+30mm) + Total Gaps as for 4 Glasses & 3 Gaps/Spaces (25mm+25mm+25mm) ÷ Number of Glasses/Vanes (4pcs) = 753mm – Glass Width)

  6. Sliding series Left/Right Caps shall solely be placed into Bottom Guide Vanes. There is no such application to use them into Upper Guide Vanes.

  7. As a result of Sliding series Glazing System’s working principle, there shall be assembled 2 Upper Wheels into each Upper Guide Vane and also 2 Bottom Wheels into each Bottom Guide Vane; by the way 4 wheels as total shall be mounted into 1 unit Glass/Vane.

  8. Stainless Steel shall be mounted on the first & last Glass/Vanes of Bottom Guide Vanes into the System.

  9. After measuring the distance in between Upper & Bottom Guide Vanes; Aluminum Roving shall be cut accordingly. For an effective insulation, it’s necessary to place 1000mm Fiber Roving in between Aluminum Rovings.

  10. Sliding series U Profile shall be placed nearby Side Pillar(s). If Sliding series Glazing System consists of 2,3,4,6,7,8,9 units Glasses/Vanes, U Profile shall be used as supplementary accessory to accumulate all Glasses/Vanes into Side Pillars. Aside, if Sliding System is designed as for 5 or 10 units Glass/Vanes; there is no such necessity to place U Profile into the system because Glass/Vanes shall easily be accumulated into Left/Right Side Pillars as an outcome of sliding system working principle.

  11. At least 1 day earlier than organizing assembly into customer worksite, Glass shall be properly installed & stick into Guide Vanes by means of qualified Silicon.

image

KANAAT ALÜMİNYUM

image


image

Upp _,r Gulde R·. 00.,LJr(Syr.·e L,1 Len -'ilı),Lel1:/ R".:l1c l.:: '. -8'

!.Jpp _,r Gulde R·. 2 , .mtr

ııo..tlıı J4,IJ .ınıı:....ııc,_1


11

LLIT.'..:



ırıı

1,


B- ıo , Gulde R"'l1• 2- 00 '.lr("' -te r , Le ,- h)-1.r .it/ı- :lld Er' - 14,k , LL :

image

9o· ıo , au·ı· l1• 2, cJ1 mt r



.111 ·p,

...


"VS•

=2


ITTlllm '



--

,1 -.J/W .

image

,1


1.8 '

  1. 1


    Vıı


    image

    image

    image

    m+31mm/ iFl r T@lr


    / ıını


    image


    www.kanaataluminyum.com.tr 1


    SEQUENCES OF SYSTEM (PARTS’) INSTALLATION

    (Please see in Figure D)


    1. Cut Upper/Bottom Guide Rails.

    2. Cut & Place Left/Right Side Pillars.

    3. Cut Upper/Bottom Guide Vanes.

    4. Left/Right Upper & Bottom Edge Mountings shall be placed in between the conjunction of Upper/ Bottom Guide Rails & Left/Right Side Pillars.

    5. Mount Left/Right Sliding series Caps into Bottom Guide Vane.

    6. Place Sliding series Bottom Wheel to Bottom Guide Vane.

    7. Place Sliding series Upper Wheel to Upper Guide Vane.

    8. Sliding series Stainless Lock shall be assembled into first & last Glass/Vanes of Bottom Guide Vanes into the System.

    9. Sliding series U profile shall be placed nearby Side Pillar.

    10. Stick the Glasses into Guide Vanes by means of qualified Silicon; after measuring the distance in between Upper & Bottom Guide Vanes; Aluminum Rovings shall be mounted in between Glass/Vanes.

    11. Fiber Roving shall be assembled in between Left/Right Side Pillars & Upper/Bottom Guide Vanes. For obtaining effective insulation, it is required to place Fiber Roving through the left/right sides of Glass/ Vanes.

    12. Mount Sliding series Stainless Handle into the first opening Glass/Vane of the Sliding series System.



image


image


image



C.ASSEMBLY STAGES:


  1. The Place where Sliding System is planning to be installed shall be prepared for assembly requirements as well as conditions.

  2. Bottom Guide Rail shall be mounted levelly.

  3. Upper Guide Rail & Side Pillar (all accessories placed) shall be installed together into Bottom Guide Rail. (Please see in Figure E)

  4. By the way, the whole chassis of Sliding Glazing System (Upper/Bottom Guide Rails & Left/Right Side Pillars) shall be completed.

  5. Glass/Vanes shall be placed into the System one by one in accordance to its given sequences. (Please see in Figure E)

  6. The gaps left inside and outside of the chassis shall be covered decoratively by means of laths or any other proper material(s).

  7. There shall be mounted Aluminum Rovings & Fiber Rovings in between Glass/Vanes. (Please see in Figure E)


    image

    image

    HENCE THE MANUFACTURING, INSTALLATION AND ASSEMBLY STAGES OF THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM SHALL BE ACCOMPLISHED & FINALLY GLAZING SYSTEM IS READY TO ADD NEW LIVING SPACE TO YOUR PLACE WITHOUT BEING EXPOSED TO ANY EXTERNAL EFFECTS AS RAIN, SNOW, DIRT & NOISE!!




    image


    image

    image

    image


    www.kanaataluminyum.com.tr 181

    EŞİKSİZ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM & MONTAJ TEKNİK DETAYLARI



    image


    image


    EŞİKSİZ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ AKSESUAR LİSTESİ


    1. SÜRME SERİ ÜST KASA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

    2. SÜRME SERİ ALT KASA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

    3. SÜRME SERİ YAN DİKME (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

    4. SÜRME SERİ ÜST BAZA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

    5. SÜRME SERİ ALT BAZA (ELOKSALLI/RENKLİ/BEYAZ BOYALI/PRESS Alüminyum)

    6. TEMPERLİ CAM (8mm veya 10mm)


      1. 8mm/10mm SÜRME SERİ ALUMİNYUM FİTİL veya SÜRME SERİ KİLİTLİ FİTİL

      2. KANAAT KIL FİTİL

      3. SÜRME SERİ U PROFİL

      4. SÜRME SERİ KÖŞE TAKOZU

      5. SÜRME SERİ ÜST TEKER

      6. SÜRME SERİ ALT TEKER

      7. SÜRME SERİ SOL/SAĞ SÜRME SERİ KAPAK

      8. SÜRME SERİ PASLANMAZ KİLİT

      9. SÜRME SERİ PASLANMAZ KULP



  • SÜRME SERİ ÜST KASA

Ağırlık: 10,80KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • SÜRME SERİ ALT KASA

Ağırlık: 4,00KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • SÜRME SERİ ÜST BAZA

Ağırlık: 1,00KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • SÜRME SERİ ALT BAZA

Ağırlık: 8,80KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • SÜRME SERİ YAN DİKME

Ağırlık: 6,80KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • SÜRME SERİ U PROFİL

Ağırlık: 3,00KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • ALUMİNYUM SÜRME FİTİL

Ağırlık: 2,00KG;

Uzunluk: 6,00metre

  • ALUMİNYUM KİLİTLİ FİTİL

Ağırlık: 2,00KG;

Uzunluk: 6,00metre


image


KANAAT EŞİKSİZ SÜRME SERİ CAM BALKON SİSTEMİ KURULUM AŞAMALARI


  1. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ

  2. İMALAT AŞAMALARI

  3. MONTAJ AŞAMALARI


A. ÖLÇÜ ALMA TEKNİKLERİ:


  1. Sistemin uygulanacağı mekânın ölçüsü alınır. (Boy/Yükseklik)

  2. Sistemin uygulanacağı mekânın Yükseklik ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük yükseklik ölçüsü, mekânın yükseklik ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan yüksekliği 2,41metre/2,42metre/2,43metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için yükseklik değeri teknik açıdan 2,41metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net yükseklik değeri 2,40metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)

  3. Sistemin uygulanacağı mekânın Boy ölçüsü 3 farklı açıdan (baştan, ortadan ve sondan alınması tavsiye edilir) alındıktan sonra, çıkan en düşük boy ölçüsü, mekânın boy ölçüsü olarak düşünülmelidir. Örnek olarak, mekânın 3 ayrı noktadan boyu 3,01metre/3,03metre/3,04metre ise bu sistemin parçalarının imalatı aşamasında sistem için boy değeri teknik açıdan 3,01metre olarak düşünülmelidir ve sistemde kullanılacak tüm aksesuar ve parçalar bu ölçüye göre ayarlanmalıdır. Parçaların kesimi sırasında tüm aksesuarların sisteme tam olarak uyması için 1cm boşluk verilmeli; bu bağlamda sistemin en verimli şekilde çalışabilmesi için uygulanması gereken net boy değeri 3,00metre olarak hesaplanmalıdır. (Lütfen Şekil A‘ya bakınız)



    image


    B.İMALAT AŞAMALARI:


    1. “Ölçü Alma Teknikleri” bölümünde belirtilen detaylar doğrultusunda Sistemin Alt Kasası belirlenen Boy/ Yükseklik değerlerine göre kesilir. (Alt Kasa=3,00m) Sistem Eşiksiz olduğundan Sürme seri Alt Kasa’da Sol/ Sağ Alt Köşe Takozu uygulanmaz; bu nedenle sistemin boy ölçüsü aynı zamanda Sürme seri Alt Kasa ölçüsü olur. (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    2. Sistemin Üst Kasa ölçüsünü belirlemek için toplam Sistemin/Mekânın Boy değerinden Sistemde kullanılan Sol/Sağ Üst Köşe Takozlarının toplam değerinin düşülmesi gerekmektedir. Bu bağlamda her bir Köşe Takozunun 4,5cm olduğu düşünülürse; sistemin genel boyundan 2 adet Köşe takozunun toplam değerinin çıkarılması gereklidir. (Sistem Boyu(3,00m) - Sol/Sağ Üst Köşe Takozu(4,5cmx2adet)=2,91m) (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    3. Sistemde kullanılan Sürme seri Sol/Sağ Yan Dikmenin yükseklik değerinin bulunması için Sürme seri Üst Kasa ile birleşen yerde kullanılan Sol/Sağ Üst Köşe Takoz ölçüsünün Sistemin Yükseklik değerinden çıkartılması gereklidir. (Sistem Yüksekliği(2,40m) – Sol veya Sağ Üst Köşe Takozu(4,5cm)=2,35.5m) (Lütfen Şekil B‘ye bakınız)

    4. Sistemde Sürme seri Üst Baza ile Sol/Sağ Yan Dikmeleri birleştirmek için Sol/Sağ Köşe Takozu takılır.

    5. Katlanır Cam Balkon Sistemlerinin aksine Eşiksiz Sürme seri Cam Balkon Sisteminde Alt/Üst Sürme seri Baza ölçüsü ile ve Sistemde kullanılacak Cam Ölçüsü aynıdır. Sisteminin verimli bir şekilde çalışabilmesi için tavsiye edilen ideal Cam ve Baza En ölçüsü maksimum 1100mm olmalıdır. Bu bağlamda Cam ve Üst/ Alt Baza ölçüsü çıkartma formülü aşağıdaki gibidir. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız)

      Cam/Baza Ölçüsü Hesaplama:

      1. Yükseklik Ölçüsü Çıkartma: Eşiksiz Sürme seri Balkon Sisteminde Camın yükseklik değerinin bulunması için Sistemin Toplam Yüksekliğinden 13cm (Alt/Üst Kasanın Toplam Değeri) düşülür; bulunan sonuç Camın Yükseklik değerini verir. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız) (2400mm (Sistemin Yüksekliği) – 130mm (Alt/ Üst Kasa Toplamı) = 2270mm – Camın Yüksekliği)

      2. En Ölçüsü Çıkartma: Eşiksiz Sürme seri Sistemde Camın En değerinin bulunması için sistemde kullanılan cam sayısı belirlenir; cam arası sayılır ve her bir ara için sistemin toplam enine(3000mm) 2,5cm (25mm) eklenir; çıkan sayıdan sistemde kullanılan Sol/Sağ Yan Dikmelerin Boşluk değeri (30mmx2adet) düşülür; bulunan sayı sistemde kullanılan Kanat sayısına bölünerek Camın En değeri bulunmuş olur. (Lütfen Şekil C‘ye bakınız) (3000mm (Sistemin Eni) – Dikme Payı (30mm+30mm) + Sistemdeki Toplam Cam Arası Sayısı/4 Cam için 3 Ara (25mm+25mm+25mm) ÷ Cam Sayısı (4 adet) = 753mm – Camın Eni)

    6. Eşiksiz Sürme seri Sistemde Sürme seri Sol/Sağ Kapaklar Alt Baza’ya takılır. Üst Baza’ya Kapak takılmaz.

    7. Sürme seri Balkon Sisteminin uygulandığı mekanizmada her bir Kanatın/Camın Alt Bazasına 2 adet Alt Teker ve Üst Bazasına da 2 adet Üst Teker olmak üzere 1 adet Camda/Kanatta toplam 4 adet teker takılmalıdır.

    8. Sistemdeki ilk ve son Kanatın/Camın Alt Bazasına Paslanmaz Kilit takılır.

    9. Alt Baza ve Üst Bazanın arası ölçülüp Alüminyum Fitiller kesilir ve alüminyum fitilin arasına yalıtım için 1000mm’lik Kıl Fitil çekilir.

    10. Sürme seri U Profil Yan Dikmenin yanına yerleştirilir. Bu aksesuar eğer Sürme seri Sistemi 2,3,4,6,7,8,9 Camlı/Kanatlı ise kullanılır. Sistem 5 veya 10 kanatlı ise bunun kullanılmasına gerek yoktur çünkü Kanatlar/ Camlar rahatça Yan Dikmenin içine toplanırlar.

    11. Sistemin yerinde montajı yapılmadan 1 gün önce Camlar güçlü bir Silikon yardımı ile Bazalara monte edilir, yapıştırılır.

image

KANAAT ALÜMİNYUM

image


image

image [];Ö fil: - L ı; 1:ıÖ

image

_IJ. t K-_- _ 0 Om{"'-' 'em En ol/ 1:c - Ku, Takozıı(4,kaı ..ıı.ı,

Jı.


C1 ; , .ı:tcın:ıı

s!J , 'il


Alt l(;c IS " Öl uc C . Jfflln Boy <, i CK° , 1 ıJII



-

... ---

image

1


=24


1.C 111/K2." m/ K'l n" - Z.Arıı


image

1 image


www.kanaataluminyum.com.tr 1


SİSTEMİN (AKSESUARLARIN) KURULUM SIRALAMASI

(Lütfen Şekil D‘ye bakınız)


  1. Üst ve Alt Kasa kesilir.

  2. Sol ve Sağ Yan Dikmeler kesilir ve yerleştirilir.

  3. Üst ve Alt Bazalar kesilir.

  4. Sol/Sağ Üst Köşe Takozları, Üst Kasa ve Sol/Sağ Yan Dikmenin birleşim yerlerine monte edilir.

  5. Sol/Sağ Sürme seri Kapaklar Alt Bazalara takılır.

  6. Alt Baza’ya Sürme seri Alt Teker monte edilir.

  7. Üst Baza’ya Sürme seri Üst Teker yerleştirilir.

  8. Sistemdeki ilk ve son Camın/Kanatın Alt Baza’sına Sürme seri Paslanmaz Kilit takılır.

  9. Sürme seri U Profil Yan Dikmenin yanına yerleştirilir.

  10. Camlar güçlü Silikon yardımı ile Bazalara yapıştırılır ve Alt/Üst Baza’nın arası ölçülür; Alüminyum Fitil Camların/Kanatların arasına monte edilir.

  11. Kıl Fitil Sol/Sağ Yan Dikme ile Üst/Alt Bazanın arasında kalan yerlere çekilir ve yalıtım için Alüminyum Fitillerin çekildiği Kanatların/Camların arasına yerleştirilir.

  12. Paslanmaz Kulp ilk açılan Kanata/Cama monte edilir.


image


image


image


C.MONTAJ AŞAMALARI:


  1. Sistemin takılacağı mekân montaj koşullarına hazırlanır.

  2. Alt Kasa dengeli bir biçimde takılır.

  3. Üst Kasa ve Yan Dikme, aksesuarları takılı bir biçimde mekâna beraber monte edilir. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)

  4. Böylece mekânın tüm çerçevesi (Üst/Alt Kasa ve Sol/Sağ Yan Dikme) tamamlanır.

  5. Kanatlar/Camlar verilen sıraya göre teker teker sistemin içine takılır. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)

  6. Çerçevenin iç ve dış tarafında kalan boşluklar dekoratif bir şekilde çıta ya da başka bir malzeme ile kapatılır.

  7. Kanatların/Camların (2 Camın) arasına Alüminyum Fitil geçirilir. (Lütfen Şekil E‘ye bakınız)


    image

    image

    BÖYLECE MEKÂNA UYGULANACAK SİSTEMİN İMALATI, KURULUMU ve MONTAJI TAMAMLANMIŞ OLUR. SİZİ YAĞMUR, KAR KİR VE SESTEN KORUYAN, RAHATINIZ İÇİN MEKÂNINIZA YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRAN EŞİKSİZ SÜRME CAM BALKON SİSTEMİMİZ KEYİFLE KULLANIMINIZA HAZIRDIR!!



    image

    image

    image


    www.kanaataluminyum.com.tr 189

    NO THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM ASSEMBLY & INSTALLATION TECHNICAL DETAILS


    image


    image


    NO THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM PARTS & ACCESSORIES LIST


    1. SLIDING SERIES UPPER GUIDE RAIL (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    2. SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE RAIL (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    3. SLIDING SERIES SIDE PILLAR(ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    4. SLIDING SERIES UPPER GUIDE VANE (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    5. SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE VANE (ANODIZED/COLORED/WHITE WASH/PRESS Aluminum)

    6. TEMPERED GLASS (8mm or 10mm)


      1. 8mm/10mm SLIDING SERIES ALUMINUM ROVING or SLIDING SERIES ALUMINUM LOCKED ROVING

      2. KANAAT FIBER ROVING

      3. SLIDING SERIES U PROFILE

      4. SLIDING SERIES EDGE MOUNTING

      5. SLIDING SERIES UPPER WHEEL

      6. SLIDING SERIES BOTTOM WHEEL

      7. SLIDING SERIES LEFT/RIGHT CAP

      8. SLIDING SERIES STAINLESS LOCK / CARTRIDGE SLIDING LOCK

      9. SLIDING SERIES STAINLESS HANDLE



  • SLIDING SERIES UPPER GUIDE RAIL

Weight: 10,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE RAIL

Weight: 4,00KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES UPPER GUIDE VANE

Weight: 1,00KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES BOTTOM GUIDE VANE

Weight: 8,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES SIDE PILLAR

Weight: 6,80KG;

Length: 6,00meters

  • SLIDING SERIES U PROFILE

Weight: 3,00KG;

Length: 6,00meters

  • ALUMINUM SLIDING ROVING

Weight: 2,00KG;

Length: 6,00meters

  • ALUMINUM LOCKED ROVING

Weight: 2,00KG;

Length: 6,00meters


image


KANAAT NO THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM CONFIGURATION


  1. MEASUREMENT TECHNIQUES

  2. INSTALLATION STAGES

  3. ASSEMBLY STAGES


  1. MEASUREMENT TECHNIQUES:


    1. It’s required to get exact measurements of the place where Sliding Glazing System is constructed. (Length/Height)

    2. The height of the place where sliding system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the height of the place as well as system. For instance, after measuring the height of place installed, we obtain 3 different dimensions as 2,41mtr/2,42mtr/2,43mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system height shall be determined as 2,41mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this height. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 2,40mtr shall become the exact height of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)

    3. The length of the place where sliding system applied shall be measured from 3 different angles (advised as from the beginning/middle/end) & then the lowest value shall be considered as the length of the place as well as system. For instance, after measuring the length of installed place, we obtain 3 different dimensions as 3,01mtr/3,02mtr/3,03mtr. Regarding to technical principle of System Installation, the system length shall be determined as 3,01mtr & all parts used into the system shall be adjusted in accordance to this length. During the cutting operation, it’s necessary to give 1cm tolerance for an exact fitting of the parts into the system; on that respect, 3,00mtr shall become the exact length of the system to achieve an effective glazing mechanism. (Please see in Figure A)


    image


  2. INSTALLATION STAGES:


  1. In accordance to described methods under the section as “Measurement Techniques”, the system should be intensively measured & Bottom Guide Rail shall be cut in accordance to System Length & Height. Aside, in No Threshold Sliding System, there are not placed Left/Right Bottom Edge Mountings through Bottom Guide Rail so the length of Bottom Guide Rail & System Length shall become same with each other. (Bottom Guide Rail = System Length = 3,00mtr) (Please see in Figure B)

  2. Sliding series Upper Guide Rail shall be cut & calculated through the principles of “Measurement Techniques”. In order to find the length of Sliding series Upper Guide Rail; it’s required to subtract the total dimension of Left/Right Upper Edge Mountings from System Total Length. Through this direction, we assume the value of Edge Mounting as 4,5cm each; we should reduce 9cm (used as 2 pcs into upper side) from the total length of System.(System Length (3,00mtr) - Left/Right Upper Edge Mounting (4,5cm x 2pcs) = 2,91mtr) (Please see in Figure B)

  3. The height of Sliding series Side Pillar shall be obtained via subtracting the total value of Upper Edge Mounting from System Total Height which are used in the conjunction of Upper Guide Rails with Left/Right Side Pillars. (System Height (2,50mtr) - Upper Edge Mounting (4,5cm) = 2,35.5mtr) (Please see in Figure B)

  4. Left/Right Side Pillars & Upper Guide Rails are assembled by means of Left/Right Upper Edge Mountings.

  5. Unlike Folding Balcony Glazing Systems, the dimensions of Upper/Bottom Sliding series Guide Vane & Glass/ Vanes are same as with each other into No Threshold Sliding Balcony Glazing Systems. In order to achieve efficiently working Sliding Balcony System, it’s advised to keep the width of Glass/Vane maximum 1100mm. Through this direction, it’s hereof below given the formula of calculating Glass/Vane as well as Upper/Bottom Guide Vane dimensions. (Please see in Figure C)

    Glass/Vane Dimension Calculation:

    1. Glass Height Calculation: The height of Glass/Vane into No Threshold Sliding series Glazing System shall be calculated by means of reducing 13cm (total sum of Upper & Bottom Guide Rails’ Height) from System Total Height. (Please see in Figure C) (2400mm (System Total Height) – 130mm (Bottom/Upper Guide Rails Total Height) = 2270mm – Glass Height)

    2. Glass Width Calculation: In order to calculate the width of Glass/Vane into No Threshold Sliding series Glazing System, it’s needed to determine the number of Glass used; thereafter counted the number of gaps into Glass & the total number of gaps (each 25mm) shall be added to System Total Length (3000mm). The result shall be decreased from the total of Left/Right Pillar Tolerance (30mmx2pcs); hence the result shall be divided into the number of Glass/Vanes used into the system for obtaining Glass Width. (Please see in Figure

      C) (3000mm (System Total Length) – Pillar Tolerance (30mm+30mm) + Total Gaps as for 4 Glasses & 3 Gaps/ Spaces (25mm+25mm+25mm) ÷ Number of Glasses/Vanes (4pcs) = 753mm – Glass Width)

  6. Sliding series Left/Right Caps shall solely be placed into Bottom Guide Vanes. There is no such application to use them into Upper Guide Vanes.

  7. As a result of Sliding series Glazing System’s working principle, there shall be assembled 2 Upper Wheels into each Upper Guide Vane and also 2 Bottom Wheels into each Bottom Guide Vane; by the way 4 wheels as total shall be mounted into 1 unit Glass/Vane.

  8. Stainless Steel shall be mounted on the first & last Glass/Vanes of Bottom Guide Vanes into the System.

  9. After measuring the distance in between Upper & Bottom Guide Vanes; Aluminum Rovings shall be cut accordingly. For an effective insulation, it’s necessary to place 1000mm Fiber Roving in between Aluminum Rovings.

  10. Sliding series U Profile shall be placed nearby Side Pillar(s). If Sliding series Glazing System consists of 2,3,4,6,7,8,9 units Glasses/Vanes, U Profile shall be used as supplementary accessory to accumulate all Glasses/Vanes into Side Pillars. Aside, if Sliding System is designed as for 5 or 10 units Glass/Vanes; there is no such necessity to place U Profile into the system because Glass/Vanes shall easily be accumulated into Left/Right Side Pillars as an outcome of Sliding System working principle.

  11. At least 1 day earlier than organizing assembly into customer worksite, Glass shall be properly installed & stick into Guide Vanes by means of qualified Silicon.

image

KANAAT ALÜMİNYUM

image


image

image


J.

u"


, 1 '


' l:ı;ı '


Slldln , a rle Bottom ulde Rr ı - -c " Lr ,, ·,11

JOOO..


image

image

·Y· . ..ıı · . Gl -



=240 illi



l -::, z. V" !S

:ı.a- 2, '-'P ? <'ıJ.,,(

a29 Ti ı •U-- 2 1111

image

image

image

image

image

image

( il. >•P j m+ı o. mr JarT@lr @'""

image

" -,


www. kan aatalumin yum .co m .tr 1


SEQUENCES OF SYSTEM (PARTS’) INSTALLATION

(Please see in Figure D)


  1. Cut Upper/Bottom Guide Rails.

  2. Cut & Place Left/Right Side Pillars.

  3. Cut Upper/Bottom Guide Vanes.

  4. Left/Right Upper Edge Mountings shall be placed in between the conjunction of Upper Guide Rail & Left/Right Side Pillars.

  5. Mount Left/Right Sliding series Caps into Bottom Guide Vane.

  6. Place Sliding series Bottom Wheel to Bottom Guide Vane.

  7. Place Sliding series Upper Wheel to Upper Guide Vane.

  8. Sliding series Stainless Lock shall be assembled into the first & last Glass/Vanes of Bottom Guide Vanes into the System.

  9. Sliding series U profile shall be placed nearby Side Pillar.

  10. Stick the Glasses into Guide Vanes by means of qualified Silicon; after measuring the distance in between Upper & Bottom Guide Vanes; Aluminum Rovings shall be mounted in between Glass/Vanes.

  11. Fiber Roving shall be assembled in between Left/Right Side Pillars & Upper/Bottom Guide Vanes. For obtaining effective insulation, it is required to place Fiber Roving through the left/right sides of Glass/ Vanes.

  12. Mount Sliding series Stainless Handle into the first opening Glass/Vane of Sliding series System.


image


image


C.ASSEMBLY STAGES:


  1. The Place where Sliding System is planning to be installed shall be prepared for assembly requirements as well as conditions.

  2. Bottom Guide Rail shall be mounted levelly.

  3. Upper Guide Rail & Side Pillar (all accessories placed) shall be installed together into Bottom Guide Rail. (Please see in Figure E)

  4. By the way, the whole chassis of Sliding Glazing System (Upper/Bottom Guide Rails & Left/Right Side Pillars) shall be completed.

  5. Glass/Vanes shall be placed into the System one by one in accordance to its given sequences. (Please see in Figure E)

  6. The gaps left inside and outside of the chassis shall be covered decoratively by means of laths or any other proper material(s).

  7. There shall be mounted Aluminum Roving & Fiber Roving in between Glass/Vanes. (Please see in Figure E)


HENCE THE MANUFACTURING, INSTALLATION AND ASSEMBLY STAGES OF NO THRESHOLD SLIDING SERIES BALCONY GLAZING SYSTEM SHALL BE ACCOMPLISHED & FINALLY GLAZING SYSTEM IS READY TO ADD NEW LIVING SPACE TO YOUR PLACE WITHOUT BEING EXPOSED TO ANY EXTERNAL EFFECTS AS RAIN, SNOW, DIRT & NOISE!!



image


image

image

KALİTE BELGELERİ VE PATENTLER

QUALITY & PATENT CERTIFICATIONS


image



image

image

KALİTE BELGELERİ VE PATENTLER

QUALITY & PATENT CERTIFICATIONS


image image


image image



image image


image image

image



image

image

image


image